سنتز سرامیک وانادات ایتریم آلائیده شده با یوروپیم به روش سنتز احتراقی به عنوان ماده تبدیل کننده کاهشی برای کاربردهای سلول خورشیدی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مواد پیشرفته در مهندسی، دوره: 41، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAME-41-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حسین نصوحی

گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی مهندسی گلپایگان، دانشگاه صنعتی اصفهان، گلپایگان، کد پستی ۶۷۴۹۸-۸۷۷۱۷

سید مهدی رفیعائی

گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی مهندسی گلپایگان، دانشگاه صنعتی اصفهان، گلپایگان، کد پستی ۶۷۴۹۸-۸۷۷۱۷

مرضیه ابراهیمی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، کد پستی ۸۳۱۱۱-۸۴۱۵۶

احمد کرمانپور

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، کد پستی ۸۳۱۱۱-۸۴۱۵۶

چکیده

استفاده از مواد تبدیل کننده کاهشی به عنوان مواد کاهنده طول موج فوتون های ورودی به سیستم های فتوولتائیک به عنوان یک راهکار برای بهبود عملکرد این سیستم ها معرفی شده است. بر همین اساس، هدف از پژوهش حاضر، سنتز ماده تبدیل کننده کاهشی وانادات ایتریم آلائیده شده با یوروپیم (+YVO۴:Eu۳) و بررسی خواص فوتولومینسانس آن پس از لایه نشانی روی سلول های خورشیدی سیلکونی بود. بدین منظور، از روش سنتز احتراقی برای تولید پودر وانادات ایتریم آلائیده شده با یوروپیم استفاده شد. پودر حاصل دارای اندازه ذراتی در حدود ۸۰ نانومتر بود. طیف سنجی فوتولومینسانس، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز و آزمون جذب در ناحیه فرابنفش- مرئی به منظور بررسی خواص پودر سنتز شده، قابلیت لایه نشانی آن روی سلول های خورشیدی و تاثیر آن بر عملکرد سلول انجام شد. نتایج نشان داد وانادات ایتریم آلائیده شده با یوروپیم سنتز شده به روش احتراقی از طریق جذب نور فرابنفش و تبدیل آن به نور مرئی می تواند به عنوان یک ماده تبدیل کننده کاهشی موثر عمل کند. از این رو، پیشنهاد می گردد که لایه نشانی ماده وانادات ایتریم آلائیده شده با یوروپیم روی سلول خورشیدی سیلیکونی، می تواند یک روش امیدبخش و موثر برای بهبود عملکرد سلول خورشیدی سیلیکونی از نظر بازده تبدیل توان و پایداری بلندمدت باشد.

کلیدواژه ها

وانادات ایتریم آلائیده شده با یوروپیم, ماده تبدیل کننده کاهشی, سنتز احتراقی, خواص فوتولومینسانس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.