ارایه الگویی برای تبیین عوامل موثر برتمایل اهدای آنلاین در راستای تامین مالی جمعی سازمان های مردم نهاد

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پژوهشهای مدیریت عمومی، دوره: 17، شماره: 63
  • کد COI اختصاصی: JR_MR-17-63_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداکبر شیخ زاده

دانشجوی دکترای مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علامه طباطبایی ، تهران

محمدتقی تقوی فرد

استاد گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

ایمان رئیسی وانانی

دانشیار گروه مدیریت صنعتی ، دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

جهانیار بامداد صوفی

دانشیار گروه مدیریت صنعتی ، دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

چکیده

امروزه یکی از مهمترین چالش­های سازمانهای مردم نهاد تامین مالی می ­باشد. این سازمانها بدلیل نداشتن بودجه دولتی، از کمک­ های مردمی برای ادامه فعالیت و تحقق بخشیدن به اهداف و چشم اندازهای خیرخواهانه خود استفاده می­ کنند. با گسترش و استفاده روز افزون از پلت فرم­های اهدای آنلاین در جهان، هنوز سازمان های مردم نهاد در ایران نتوانستهاند بخوبی از این فرصت جهت رفع چالش های مالی خود استفاده کنند. این مساله قابل ملاحظه­ ای است که جای بررسی و تحقیق دارد. این مطالعه به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ اجرا کیفی با رویکرد فراترکیب در نهایت ۲۷ مقاله بعد از غربالگری  استفاده شده است. در این راستا  اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از تجربیات مدیران مالی، کارشناسان خیریه ­ا و تحقیقات پیشین با روش تحلیل محتوا کدگذاری شد. مولفه ­ها با ۵۵ کد باز توصیفی، ۳۶ مضمون پایه و ۱۲ مضمون سازمان­دهنده دسته بندی گردید. سپس پایایی و اعتبار مدل بررسی و در قالب مدل نهایی ارائه شد. نتایج نشان داد که این مولفه ها بطور مستقیم و غیرمستقیم برتمایل اهدای آنلاین در راستای تامین مالی جمعی سازمان­های مردم نهاد موثرهستند. این مولفه ­ها به وضوح بیان می­ کنند که ارائه به موقع و شفاف اطلاعات مالی و فعالیت­های موثرسازمانهای مردم نهاد، حمایت عاطفی و اجتماعی افراد، سهولت استفاده، حفظ حریم خصوصی، اعتماد و اصل موضوع طرح و پروژه به شیوه صحیح است که می­تواند سبب موفقیت تامین مالی سازمانهای مردم نهاد گردد.

کلیدواژه ها

تامین مالی جمعی مبتنی بر اهداء, تمایل به اهدای آنلاین, سازمانهای مردم نهاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.