مدل سازی انتقال حرارت در کنسرو حاوی عصاره مالت در بسته بندی نیمه سخت بر پایه آلومینیوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-20-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده حمیدی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

نفیسه زمین دار

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

نیره قلی پور شهرکی

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

چکیده

در این پژوهش مدل عددی انتقال حرارت در کنسرو عصاره مالت با بریکس ۶۰ در بسته بندی آلومینیومی نیمه سخت با نرم افزار فلوئنت توسعه داده شد. شکل هندسی کنسرو حاوی نمونه، توسط نرم­افزار گمبیت رسم و شبکه­بندی مناسب با فاصله گره­هایcm ۱/۰ و cm۲/۰ اعمال شد. سپس انتقال حرارت درون کنسرو در طول فرآیند حرارتی با استفاده از نرم­افزار فلوئنت شبیه­سازی شد. پروفیل­های دمایی فرآیند حرارتی، شکل و محل ناحیه کند حرارتی در کنسرو نمونه بررسی شد. همچنین تاثیر وجود سرفضا (فضای خالی بالای ظرف) بر انتقال حرارت مورد بررسی قرار گرفت. شبکه­بندی مناسب برای شبیه­سازی، شبکه با فاصله گره­های cm۲/۰ بود. نتایج شبیه­سازی نشان داد که محل ناحیه کند حرارتی در کنسرو عصاره مالت دارای سرفضا در پایان مرحله حرارت­دهی در محدوده cm۲۷/۳->Z>۳۷/۳-، cm۳/۰>Y>۱-، cm۸/۰>X>۰۲/۰-  و در مدل فاقد سرفضا در پایان مرحله حرارت­دهی در محدوده cm۰۵/۳->Z>۴۶/۳- ، cm۴۸/۰>  Y>۴۴/۳-، cm۷۶/۳>X>۵۸/۳- است. بین دماهای پیش­بینی شده و دماهای حاصل از تکرارهای آزمایشگاهی در سطح احتمال ۱% تفاوت معنی­دار مشاهده نشد. پروفیل­های دمایی حاصل از شبیه­سازی در حالت­های دارا و فاقد سرفضا در مراحل مختلف فرآیند حرارتی دارای مشابهت قابل قبولی بودند.

کلیدواژه ها

بسته بندی آلومینیومی نیمه انعطاف پذیر, دینامیک سیالات محاسباتی, عصاره مالت, ناحیه کند حرارتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.