مدلسازی و طبقه بندی ذخیره زمین شناسی معدن مس تل دزدی به روش محاسبه مستقیم فواصل اطمینان با استفاده از نرم افزارهای GEMCOM و ISATIS

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT02_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کر

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شاهرود، کارشناسی ارشد استخراج معدن

ا...یار خجم لی

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر، دکترای اکتشاف معدن

چکیده

با روی کار آمدن روشهای نوین در علم زمین آمار مثل روشهای خطی و غیرخطی مانند کریجینگ و یا شبیهسازیهای شرطی، ارزیابی و طبقه بندی ذخایر زمین شناسی هم از شرایط مطلوبی برخوردار شده است. یکی از مزیتهای کریجینگ فراهم نمودن هر دو تخمین نقطهای و بلوکی عیار با یک شاخصی از دقت محلی تخمین به کمک واریانس کریجینگ است. اگر فرض شود که خطاهای تخمین بصورت نرمال توزیع یافته اند سپس فواصل اطمینان (Confidence Intervals) برای عیارها میتواند محاسبه شود. اما در معدنکاری عیارها بندرت به صورت نرمال توزیع یافته اند و دارای کشیدگی میباشند. این امر به ویژه برای فلزات باارزش صادق میباشد. در این مطالعه فواصل اطمینان برای متغیرهایی با توزیعهای غیر نرمال مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از یک تکنیک زمین آماری غیرخطی عیارها به توزیع های نرمال همارز خودشان تبدیل میشوند. فواصل اطمینان برای این متغیرهای نرمال بدست میآید و تبدیل برگشتی برای ارائه فواصل اطمینان متناظر با عیار بلوکها انجام میشود. این رویکرد برای داده های معدن مس تل دزدی در حوضه رفسنجان جهت طبقه بندی ذخیره زمین شناسی آن بکار رفته و نمودار عیار-تناژ هم برای هر دسته از ذخیره زمین شناسی تهیه شده است.

کلیدواژه ها

فواصل اطمینان، طبقه بندی ذخایر زمینشناسی، معدن مس تل دزدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.