استفاده از ماتریس لئوپولد و روش فولچی اصلاح شده بهمنظور ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانه زغال شویی البرز شرقی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT02_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد محب علی

فارغ التحصیل کارشناسی دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه علم و صنعت،

سروش مقصودی

دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

فرامرز دولتی ارده جانی

استاد دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

چکیده

کارخانه زغال شویی البرز شرقی با توجه به ویژگیهای فنی پیشبینی شده ازنظر ضوابط زیست محیطی و آیین نامه ارزیابی، مشمول انجام ارزیابی اثرات زیست محیطی بوده و انجام مطالعات به منظور تعیین اثرات وارده بر محیط و ارائه روشهای تخفیف دهنده آثار سوء در مرحله اجرا و بهره برداری از طرح ضروری میباشد. در این پژوهش در ابتدا فهرستی از فعالیتهای مرتبط با کارخانه زغال شویی البرز شرقی تهیه شده و همچنین اثرات زیست محیطی ناشی از این فعالیتها مشخص گردید و در ادامه با استفاده از دو روش ماتریس لئوپولد و ماتریس فولچی اصلاح شده، ماتریس اساسی EIA تشکیلشده و در ادامه این ماتریس حل و مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است. در انتها مطابق با نتایج بهدست آمده از انجام ارزیابی، مشخص گردید که مولفه های زیست محیطی کیفیت هوا، خاک منطقه، چشمانداز منطقه و آبهای زیرزمینی، به ترتیب دارای بیشترین مشکل بوده و باید موردتوجه اساسی قرار گیرند. همچنین با توجه به جداول تکمیل شده و نظرات کارشناسان مشخص گردید که برخی فعالیتهای کارخانه مانند تولید پساب، ظاهر کارخانه و سد باطله، وجود مواد خطرناک در باطله ها و نشت مواد خطرناک از تیلینگ و انتشار گرد و غبار، ازجمله فعالیتهای کارخانه میباشند که دارای پتانسیل زیادی برای ایجاد مشکلات زیست محیطی هستند و لازم است موردتوجه ویژه قرار گیرند.

کلیدواژه ها

ارزیابی اثرات زیست محیطی، کارخانه زغال شویی، روش فولچی اصلاح شده، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.