طبقه بندی مهندسی توده سنگ معدن چغارت با استفاده از ضریب مقاومت ویژه الکتریکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT02_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نصیری اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک سنگ دانشگاه یزد

علیرضا یاراحمدی بافقی

استاد یار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

احمد قربانی

استادیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

چکیده

وجود یک بانک اطلاعاتی از خواص مکانیک و مهندسی سنگ می تواند برای توصیف یک منطقه مورد مطالعه بسیار مفید باشد، ولی وجود ناپیوستگیها در سه بعد سبب می گردد بدون داشتن اطلاعات صحیح و فقط با تعیین خصوصیات توده سنگ با کاربرد علم آمار، پارامترهای مورد نیاز را بصورت آماری و نه قطعی تهیه کرد. برای کاهش عدم قطعیت ذکر شده استفاده از روش های کمکی برای تخمین شرایط پیش بینی نشده در عمق زمین بدون نیاز به حفاری بهترین راهکار است. یکی از روش های تخمین مقاومت توده سنگ روشهای ژئو فیزیکی است که با استفاده از آن می توان خصوصیات مختلف توده سنگ را محاسبه نمود. از مزایای این روش ها می توان به ساده بودن و کم هزینه بودن این روش ها، استفاده از آنها در هرشرایط و در اعماق مختلف نام برد. به این منظور پارامترهای مهندسی و ژئومکانیکی نظیر مقاومت تراکمی تک محوره ی سنگ((UCS، شاخص کیفی سنگ((RQD، فاصله داری و جهت داری درزه ها برای هر کدام از سه پله I ، III و IV-۲ معدن چغارت مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس این اطلاعات، طبقه بندی های ژئومکانیکی (RMR) و مهندسی (Q) انجام گرفته و در انتها نیز مقادیر سرعت موج و مقاومت ویژه الکتریکی در این سه پله اندازه گیری شد. نتیجه بررسی پارامترهای فوق با یکدیگر بیانگر رابطه با ضریب همبستگی بالا میان هر کدام از این سیستم های طبقه بندی با ترکیبی از هر دو روش ژئو فیزیکی است.

کلیدواژه ها

سیستم های طبقه بندی، روش های ژئوفیزیکی، سرعت موج، مقاومت ویژه الکتریکی، معدن چغارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.