اصول کارکرد شبکه های بیسیم ویژه معادن و تحلیل عملکرد آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان رئیسی

کارشناسی ارشد استخراج معدن ، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

حمید آقابابایی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن ، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

نوید مهرالی

دانشجوی کارشناسی ارشد مخابرات امن ، دانشکده برق ، دانشگاه آزاد اهر

مرتضی مجتهدی

کارشناسی ارشد نانو الکترونیک، مهندسی برق، دانشگاه تبریز

چکیده

امروزه کار اتوماسیون معادن علاوه بر معادن روباز در معادن زیرزمینی نیز اجرا میشود. اتوماسیون معادن زیرزمینی به یک سیستم کارآمد و مطمئن نیازمند است. از طرف دیگر در معادن زیرزمینی حوادثی رخ میدهد که موجب کشته شدن و آسیب کارگران و پرسنل معدن میشود. حوادثی که در معادن زیرزمینی رخ میدهد شامل انفجار گاز متان، انفجار سنگ، ریختن سقف تونل یا کارگاه روی کارگران، مسمومیت ناشی از تنفس گازهای سمی، تهویه ناقص و کمبود اکسیژن میباشد. پس برای جلوگیری از این حوادث خطرناک نیاز به یک سیستم هوشمند است تا شرایط و محیط کار را کاملا بررسی کند. همچنین این سیستم بتواند کار اتوماسیون و نظارت را اجرا نماید و در صورت رخداد حادثه موقعیت پرسنل را تشخیص داده و عملیات امداد و نجات راحتر و سریعتر انجام شود. کار انتقال داده در معادن زیرزمینی با شبکه های کابلی تا مدتی متداول بود؛ اما به دلیل مشکلات شبکه های کابلی در معدن تمایل به اجرای آن کم شد. شبکه های بیسیم یک راه حل برای اجرای کار اتوماسیون و افزایش ایمنی در معادن میباشند. کنترل ماشین آلات حفاری و ترابری از راه دور، موقعیت یابی پرسنل و ماشینآلات معدنکاری، سنجش تمام وقت گاز در محیط معدن نیز با این سیستم میسر میشود.

کلیدواژه ها

اتوماسیون معادن، شبکه بیسیم سنسورها، سیستم موقعیتیابی در معادن زیرزمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.