مدلسازی و محاسبه ابعاد ذرات کانسنگ بر حسب تابعی از کشش سطحی مایع در فرآیند فلوتاسیون کالکوزیت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا توحیدی فر

گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان

چکیده

در این مقاله یک مدل محاسباتی جهت برآورد بیشترین ابعاد ذرات کانسنگ کالکوزیت (Cu۲S) در فرآیند فلوتاسیون این سنگ معدن ارائه گردید. طبق این مدل، ماکزیمم ابعاد کانسنگ با فرض مکعبی بودن آن جهت شناور شدن در محیط فلوتاسیون با آب دمای Cذ۲۵ برابر ۲/۵ میکرون و با آب دمای Cذ۸۰ برابر ۲/۳۳ میکرون است. اگر محیط فلوتاسیون محلول آبی ۶ مولار نمک طعام باشد، ماکزیمم ابعادکالکوزیت به ۲/۶۷ میکرون خواهد رسید. جهت اعتبارسنجی مدل ارائه شده، چهار محدوده مختلف اندازه ذرات کانسنگ یعنی ذرات -۱ ۰/۵ میکرون، ۱-۵ میکرون، ۵-۲۰ میکرون و ذرات۲۰-۵۰ میکرون تحت فرآیند فلوتاسیون با محیط آب در دمای اتاق قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین بازیابی فلوتاسیون در محدوده اندازه ذرات ۱-۵ میکرون می باشد که با ابعاد بدست آمده از روش محاسباتی همخوانی دارد. در محدوده بالاتر از ۵ میکرون از آنجا که ابعاد ذرات، بزرگ تر از مقدار محاسبه شده است ذره بر کشش سطحی آب غلبه کرده و داخل محیط فلوتاسیون غرق شده و باعث کاهش بازیابی خواهد شد. در محدوده زیر ۱ میکرون نیز ابعاد ذره به قدری کوچک است که زمان زیادی جهت شناور شدن ذره به سطح آب مورد نیاز بوده و بازیابی فرآیند فلوتاسیون کاهش خواهد یافت

کلیدواژه ها

فلوتاسیون، کشش سطحی، کالکوزیت، مواد باطله و گانگ، کانسنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.