تغییر طرح پاروهای کف سلولهای فلوتاسیون مجتمع مس سرچشمه با هدف افزایش عمر و بهبود بازیابی مدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید درویش تفویضی

کارشناس ارشد فرآوری مواد معدنی، مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی کاشی گر

محمدجواد رجبی

کارشناس ارشد فرآوری مواد معدنی، مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی کاشی گر

حسین برهانی

رئیس واحد تعمیرات امور تغلیظ مجتمع مس سرچشمه

غلامعباس پارساپور

استادیار فرآوری مواد، گروه مهندسی معدن، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان،

صمد بنیسی

استاد فرآوری مواد، گروه مهندسی معدن، دانشگاه باهنر کرمان

چکیده

فلوتاسیون کارخانه پرعیارکنی ۱ مجتمع مس سرچشمه، دارای ۱۹۲ سلول است که %۵۰ این سلولها مجهز به پارو هستند. به کارگیری پارو موجب کاهش زمان ماند کف و در نتیجه افزایش بازیابی ذرات بخصوص ذرات درشت میشود. مدت زمان کارکرد پاروها به طور متوسط ۸ ماه با انحراف معیار ۴ ماه است. با بررسی های انجام شده مشخص گردید که دلایل اصلی خرابی زود هنگام پاروها، سایش سریع یاتاقانهای دوکپه ای، وزن زیاد پدال پاروها و پاره شدن زنجیر انتقال نیرو است. سایش سریع یاتاقان دوکپهای به دلیل ورود ذرات ریز ساینده به داخل یاتاقانها، نبود محفظه مناسب نگهدارنده گریس و تراز نبودن یاتاقانها تشخیص داده شدند. با بررسیهای انجام شده یاتاقان پیلوبلاک (غلتشی) با محافظ لاستیکی و فوم جایگزین یاتاقان دوکپه گردید. استفاده از یاتاقانهای جدید راهیابی پالپ را به داخل یاتاقان کاهش داد. بهمنظور تقلیل وزن پاروها، پدالهایی از جنس پلاستیک فشرده جایگزین شبکه فلزی با پوشش لاستیک گردید. برای انتقال نیرو از موتور به محور از روش اتصال مستقیم به جای زنجیر استفاده شد. پس از تغییرات انجام شده، طول عمر پاروها به طور متوسط از ۸ به ۱۲ ماه افزایش یافت. این تحقیق کاربردی، اهمیت توجه به نقش پاروهای کف و همچنین لزوم طراحی متناسب با شرایط محیط عملیات و همچنین فرهنگ عملیاتی را نشان داد.

کلیدواژه ها

فلوتاسیون، مجتمع مس سرچشمه، جمع آوری کننده کف، پارو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.