الگوی پیشایندهای محیط رسانه های اجتماعی با رویکرد اعتماد رسانه ای اجتماعی به امنیت اجتماعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه رسانه، دوره: 34، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_RSNE-34-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 23
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جوادی

دانشجوی دکتری مدیریت رسانه ،دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد قائمشهر ، قائمشهر ،ایران

علی فلاح

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی(نویسنده مسئول)، واحد نور، نور، ایران

مهرداد متانی

استادیار گروه مدیریت رسانه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر ، قائمشهر، ایران

محمد رضا باقر زاده

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی ,واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پیشایندهای محیط رسانه های اجتماعی با رویکرد اعتماد رسانه ای اجتماعی بر امنیت اجتماعی انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی است و با روش اجرا در قالب یک پژوهش توصیفی پیمایشی با رویکرد مقطعی انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان شهر تهران بود که از این میان، نمونه ای متشکل از ۲۰۰ نفر انتخاب شده است. برای محاسبه حجم نمونه از فرمول مختص معادلات ساختاری (۵q< n< ۱۵q) استفاده شده است. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات جهت آزمون فرضیه ها پرسشنامه ای شامل ۶ بعد و ۲۶ سوال تنظیم شده است. روایی پرسشنامه با استفاده از روش روایی محتوا  و روایی همگرا و پایایی پرسشنامه با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شد. فرضیه ها با تکنیک حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد که کیفیت اطلاعات تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد اجتماعی دارد؛ اعتبار اطلاعات تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد اجتماعی دارد؛ صداقت ادراک شده تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد اجتماعی دارد؛ اعتماد اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر سرمایه اجتماعی دارد؛ اعتماد اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر امنیت اجتماعی دارد؛ سرمایه اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر امنیت اجتماعی دارد. درمجموع یافته های این تحقیق نشان می دهد که پیشایندهای محیط رسانه های اجتماعی از طریق تاثیرگذاری بر اعتماد و سرمایه اجتماعی می تواند نقش مثبتی در شکل گیری امنیت اجتماعی ایفا کند.

کلیدواژه ها

رسانه اجتماعی, امنیت اجتماعی, اعتماد اجتماعی, اعتماد رسانه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.