انتخاب رله آگاه به مهلت زمانی، صف و کانال در شبکه های رله ای میانگیردار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله علوم رایانشی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_CSJI-8-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خانی سرقین

کارشناس ارشد علوم کامپیوتر، دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

جواد حاجی پور

استادیار گروه علوم کامپیوتر، دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

شهریار لطفی

استاد گروه علوم کامپیوتر، دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

یکی از راهکارهای مناسب برای مقابله با کیفیت پایین پیوند های بین گره ها در شبکه های بی سیم، استفاده از یک یا چند گره واسط به نام رله بین مبدا و مقصد است. یکی از مسائل مهمی که در این زمینه وجود دارد، انتخاب رله مناسب به منظور انتقال قابل اطمینان، تاخیر کم و کاهش احتمال قطعی در شبکه است. در این مقاله، یک راهکار جدید انتخاب رله در شبکه های رله ای میانگیردار ارائه شده است که در آن وزن پیوند ها براساس شرایط کانال ها و طول صف های میانگیرهای مبدا و رله ها تعیین شده و همچنین آستانه ای برای مهلت زمانی بسته های حساس به تاخیر در نظر گرفته می شود. اگر مبدا یا یکی از رله ها بسته داده حسا س به تاخیر با مهلت زمانی کمتر از آستانه داشته باشد، براساس مهلت زمانی باقی مانده آن، رله مناسب به همراه عملکرد آن یعنی دریافت یا ارسال بسته داده مشخص می شود؛ درغیر این صورت، لینک دارای بیشترین وزن، انتخاب شده و براساس آن رله مناسب انتخاب و عملکرد آن مشخص می شود. نتایج حاصل از مقایسه راهکار پیشنهادی با راهکارهای مرجع نشان می دهد که راهکار پیشنهادی می تواند علاوه بر کاهش تعداد بسته های حساس به تاخیر حذف شده، منجر به بهبود میزان سرویس دهی بسته های حساس به تاخیر و غیرحساس به تاخیر شود.

کلیدواژه ها

شبکه های رله ای, رله های میانگیردار, انتخاب رله, کانال بی سیم, حساسیت به تاخیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.