شناسایی و اولویت بندی فناوری ها و رویکردهای نوین زنجیره تامین دفاعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی، دوره: 7، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSK-7-28_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر صادقی

دکتری مدیریت بازرگانی، استادیار دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران. نویسنده مسئول؛ رایانامه: Sadeghi۵۹۲۰۰۶@yahoo.com

حمیدرضا ضرغامی

دکتری مهندسی صنایع، استادیار دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران.

سید خلیل ابطحی ابرقویی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اماد، دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری.

چکیده

سازمان های امروزی که در محیطی با عدم اطمینان همراه هستند، چنانچه بتوانند از فناوری ها و رویکردهای نوین زنجیره تامین استفاده کنند قادر خواهند بود سازمان خود را در راستای بهبود و تعالی هدایت کنند. نقش فناوری ها و رویکردهای نوین در ارتقاء توان بازدارندگی در مقابل تهدیدات نظامی، اهمیت و ضرورت به کارگیری این رویکردها در مدیریت زنجیره تامین صنایع دفاعی را به خوبی نشان می دهد. تحقیق از نظر هدف، توسعه ای، از نظر ماهیت داده ها، آمیخته(کیفی-کمی) و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری در مرحله اول نخبگان و در مرحله دوم کارشناسان زنجیره تامین دفاعی بوده است. نمونه آماری در مرحله اول ۵ نفر و در مرحله دوم ۱۵ نفر از جامعه بوده است. روایی ابزار تحقیق از طریق روایی صوری و پایایی آن از طریق ضریب آلفای اندازه گیری شد. در این تحقیق ابتدا ادبیات و پیشینه موضوع بررسی و مهم ترین فناوری ها و رویکردهای نوین در زنجیره تامین احصا شد. پس از شناسایی رویکردها با استفاده از نظرات خبرگان و الگوی پذیرش فناوری، معیارهای پذیرش فناوری در سازمان های دفاعی بومی شده و در نهایت با استفاده از روش تصمیم گیری الکتره، اولویت بندی صورت پذیرفت. از مهم ترین نتایج تحقیق می توان به تعیین زنجیره تامین الکترونیکی و هوشمند به عنوان مهم ترین اولویت های فناوری ها و رویکردهای نوین در سازمان های دفاعی اشاره کرد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین دفاعی, فناوری ها و رویکردهای نوین, زنجیره تامین الکترونیکی, زنجیره تامین هوشمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.