طراحی نظام مباحث مطلوب و برنامه درسی «مدیریت راهبردی اقتدار و امنیت فرهنگی»

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی، دوره: 7، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSK-7-28_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مزینانی

دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی فرهنگی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی؛ نویسند مسئول؛ رایانامه: m.mazinani@sndu.ac.ir

علی رضا پیروزمند

استادیار دانشگاه عالی دفاع ملی

سیدعلی مرادخانی

دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی فرهنگی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی

عبدالرضا عباسی

دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی فرهنگی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی

سهیل گرشاسبی

دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی فرهنگی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

هدف مقاله، تبیین ضرورت و طراحی گرایشی با عنوان «اقتدار و امنیت فرهنگی» به عنوان یکی از گرایش های آموزشی ممکن و ضروری برای رشته مدیریت راهبردی فرهنگی است. امروزه با توسعه رشته های دانشگاهی ناظر بر فرهنگ با رویکردهای مطالعاتی، سیاست گذاری، مدیریت و برنامه ریزی، بحث از ضروت و مدیریت پذیری این حوزه چندان وجهی پیدا نکرده و همین رویکردها دلالت کافی بر چنین ضرورتی دارد. برای طراحی گرایش، پیشینه های نظری و عملی گسترده ای در سه سطح جهانی، ملی، و درون سازمانی(دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی) وجود دارد. این پیشینه برای بهره برداری با استفاده از روش تحلیل محتوا در محورهایی که برای طراحی هرگرایش یا رشته آموزشی دانشگاهی مورد توجه است، یعنی اهداف و موضوعات آموزشی و سرفصل ها، تحلیل شد و در گروه خبرگی متشکل از استادان گروه فرهنگی دانشکده مدیریت راهبردی فرهنگی، اساتید راهنما و مشاور مطالعه ی گروهی و دانشجویان دوره ۷ مدیریت راهبردی فرهنگی، بر اساس مدل «جذابیت بحث» و «قابلیت اجرای آموزشی مباحث»، تعیین اولویت شد، ساختار آموزشی در قالب برنامه ی درسی متشکل از دروس اصلی و تخصصی، نظام یافته و برای تایید اعتبار از طریق پرسشنامه خبرگی به خبرگان ارایه شد که ضرورت و صحت ساختاری و محتوایی مطالب به تایید رسید.

کلیدواژه ها

مدیریت راهبردی فرهنگی, اقتدار و امنیت فرهنگی, مباحث فرهنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.