تحلیل روندهای مطلوب جمهوری اسلامی درتحولات بیداری اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی، دوره: 7، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSK-7-27_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 24
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جلال دهقانی فیروزآبادی

استاد تمام علوم سیاسی و روبط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی

هادی جمشیدیان

استادیار دانشگاه عالی دفاع ملی

محمد مهدی پرویزی

دانشکده امنیت ملی -مطالعات امنیت ملی

چکیده

بیداری اسلامی "استمرار نبوت و امامت" و پا نهادن اسلام به مرحله عمل و ظهور تمدن اسلامی، شرط لازم برای مهدویت است. مسئله اصلی پژوهش "تحلیل روندهای مطلوب جمهوری اسلامی در بیداری اسلامی" است. هدف تحقیق کاربردی و توسعه­ای است. استخراج مطلوبیت­ها از مبانی انقلاب اسلامی و تحلیل روندها، ماهیت کیفی دارد؛ بنابراین، روش تحقیق «کیفی» است. گردآوری اطلاعات به شیوه ترکیبی (کتابخانه­ای و میدانی) صورت گرفته و با تکیه بر الگوی "تحلیل روند" ارزیابی شده است؛ همچنین تجزیه وتحلیل اطلاعات با روش میانگین رتبه­ای و با استفاده از آزمون فریدمن با نرم افزار «SPSS» انجام شده و سنجش میزان پایایی یافته­های تحقیق نیز با آزمون آلفای کرونباخ استخراج شده است. بر اساس یافته­های تحقیق از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه توسط ۴۵ خبره در حوزه بیداری اسلامی؛ "مطلوب­ترین روند بیداری اسلامی، روندهای متاثر از "انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت" است. "حرکت جهانی اربعین" یک روند نوظهور، مکمل مناسبی برای اهداف غایی بیداری اسلامی است. بیداری اسلامی به "ظرفیت عامه شیعیان، مسلمانان و مستضعفین" متکی است و قابلیت فضای مجازی برای دسترسی مستقیم به ملت­ها یک فرصت است. همچنین "ظهور جریانات افراطی و تکفیری؛ بدیل انحرافی برای انقلاب اسلامی بوده و رژیم اشغالگر قدس نیز دشمن اصلی بیداری اسلامی به شمار می آید. تعامل مستقیم و بدون واسطه با "عامه مسلمانان و مستضعفان" با تکیه بر «نظام اسلامی الگو» و «نظریه مقاومت» سرالاسرار احیای بیداری اسلامی است. حذف مردم از صحنه و عدم دسترسی مستقیم به عامه مسلمین و مستضعفین موجب شده بیداری اسلامی از بالندگی و توسعه فاصله بگیرد.

کلیدواژه ها

انقلاب اسلامی, بیداری اسلامی, مستضعفین, نظریه مقاومت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.