واکاوی تاثیر اختلاف قرائات در استخراج حکم یمین از آیات قرآن کریم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه کتاب و سنت گرایش اعتقادات حدیثی، دوره: 5، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_KSEM-5-12_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مرادی

دانشجوی دکتری دانشگاه علوم قرآن و حدیث قم

چکیده

موضوع قرائات مختلف قرآن کریم در طول تاریخ، مورد توجه مفسران و فقها قرار داشته است. همچنین پرواضح است که آیات قرآن، تاثیر مستقیمی در استنباط احکام تکلیفی مسلمانان دارد. سوالی که مطرح است این که ارتباط قرائات مختلف قرآن کریم در آن دسته از آیات که متکفل بیان حکمی از احکام شرعی است، با حکم نهایی مستخرج از این آیات چیست؟ آیا می توان برای قرائات مختلف از آیات الاحکام، اثری را در حکم مستخرج تصور کرد یا خیر؟ در این مقاله سعی می شود که پس از بررسی اختلافات موجود در قرائت آیه ۸۹ سوره مبارکه مائده، نحوه تاثیرگذاری این اختلافات و نیز احکام نهایی مستخرج از هر یک از آنها در کنار بررسی استدلالات مربوطه، مورد بررسی و مداقه قرار گیرد؛ که از میان، سه موضع دارای اختلاف در قرائت آیه یمین، دو موضع را می توان دارای اثر فقهی مستقل دانست.

کلیدواژه ها

تاثیر اختلاف قرائات, احکام یمین, آیه یمین, قرائات سبعه, حکم فقهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.