تبیین عوامل موثر بر اعتماد مصرف کنندگان در تجارت الکترونیک با تاکید بر خرید ارز دیجیتال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله پژوهش های کارآفرینی و نوآوری، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EIR-2-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احد مهرابیان

کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنرکرمان، ایران.

علی ملاحسینی

استاد، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنرکرمان، ایران.

محمدمهدی پورسعید

دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنرکرمان، ایران.

چکیده

هدف: امروزه امنیت و بی اعتمادی مهمترین و اصلی ترین نگرانی مصرف کنندگان رمز ارزها است، حال آنکه اکثر ارزهای دیجیتال موجود در بازار، به دنبال آن هستند تا با افزایش اعتماد عمومی، بتوانند میزان خرید و گردش مالی صورت گرفته در مورد خود را در بازار افزایش دهند. لذا هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر در افزایش اعتماد مصرف کننده در خرید ارزهای دیجیتال (رمز ارزها) بر اساس مدل لی و توربان است. روش:روش پژوهش تلفیقی از روش اسنادی (کتابخانه ای) و کمی از نوع پیمایشی و از نظر هدف توسعه ای و نمونه گیری به روش طبقه بندی شده است. حجم نمونه تعداد ۳۸۵ فعال شاغل و دانشجوی داخل وخارج ازکشور در ارزدیجیتال و رمز ارزها در سال ۱۳۹۹ بودند. بر اساس مدل لی و توربان(۲۰۰۱) تاثیر هر یک عوامل اعتباری ادراک شده سازمانها، زیرساخت های الکترونیکی کشور، دانش مشتری، سوابق تجربی، ریسک پذیری با روش توصیفی بررسی گردید. بمنظور تحلیل دقیقتر میزان تاثیر عوامل در مدل از تحلیل عاملی تاییدی و داده های لیزرل معادلات ساختاری خطی استفاده شد.یافته: با توجه به سطح معنی داری به دست آمده در جدول آنالیز واریانس که برابر ۰۰۰/۰ می باشد و مقایسه آن با میزان خطای ۰۵/۰با اطمینان ۹۵/۰ درصد فرض H۰ رد و فرض H۱ تایید میشود. بنابراین نتایج کلیه فرضیه های این پژوهش تایید شد. نتیجه گیری: عوامل زیرساختی،اعتباری، تجربی،دانش و ریسک، بر ایجاد اعتماد مصرف کننده در خرید ارز دیجیتال تاثیر دارد. نتایج نشان داد شاخص ریسک پذیری با بالاترین تاثیر وشاخص دانش با کمترین تاثیر در اعتماد مصرف کننده در خرید ارز دیجیتال هستند.

کلیدواژه ها

ارزهای دیجیتال, ارز, اعتماد مصرف کننده, تجارت الکترونیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.