بررسی مشابهت های نگاه به مرگ از منظر شاعران سبک هندی و اندیشمندان فلسفه ی وجودی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله ی پژوهش های ادبی فلسفی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_LIUM-1-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مراد اسماعیلی

گروه :زبان و ادبیات فارسی، دانشکده :علوم انسانی و تربیت بدنی دانشگاه گنبد کاووس

عارف دانیالی

گروه الهیات و فلسفه دانشگاه علوم انسانی و تربیت بدنی دانشگاه گنبد کاووس

چکیده

این پژوهش با مفروض انگاشتن وجود شباهت هایی میان مرگ در سروده های شاعران سبک هندی و آثار اندیشمندان فلسفه ی وجودی، به بررسی شباهت های نگاه به مرگ از منظر این شاعران و اندیشمندان فلسفه ی وجودی دست می یازد و بر آن است تا با مطالعه ی دقیق آثار این اندیشمندان و شاعران سبک هندی به بررسی این نگاه مشابه، پیامدهای مشترک و زمینه های شکل گیری آن بپردازد. بر اساس یافته های این پژوهش، به سبب شرایط اجتماعی – سیاسی مشابه در عصر صفوی و اروپای مقارن با جنگ های جهانی اول و دوم، شباهت های بسیاری پیرامون مرگ در این دو دیدگاه وجود دارد؛ همان-گونه که اندیشمندان فلسفه ی وجودی با پذیرفتن مرگ به عنوان یک امر وجودی، که سبب فردیت و تمایز افراد می شود و درک آن مختص انسان است، دست به خلق آثار خود زده اند، شاعران سبک هندی نیز با پذیرفتن مرگ و روی گردانی از عمر جاودان، عمر و فرصت خود را وقف سرودن شعر و خلق مضامین تازه و بدیعی کرده اند که مختص خود آنها است و نشان از فردیت آنها دارد و بدین وسیله ضمن خلق لذت برای خود و مخاطبانشان به زندگی و وجود خود معنی داده اند.

کلیدواژه ها

مرگ, سبک هندی, فلسفه ی وجودی, عمر جاودان, فردیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.