چگونه توانستیم رفتارهای نادرست و ناشایست دانش آموز پایه اول ابتدایی را اصلاح کنیم؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 7، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_SREE-7-11_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید رستم زاده

پژوهشگر و مدرس دانشگاه، دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد ارومیه، ایران

افسانه رزاقی رباطی

مدرس دانشگاه، کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد ارومیه، کارشناس اداره تکنولوژی، گروه های آموزشی و بررسی محتوای دوره ابتدایی استان آذربایجان غربی

صنم اسدی

کارشناس ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش

چکیده

محققان این اقدام پژوهی خود مشغول تعلیم و تربیت فرزندان این آب و خاک هستند. که در سال جاری در دبستان شهید شفیع پور واقع در شهر ارومیه این اقدام پژوهی را با هدف حذف رفتارهای نامطلوب و پرورش رفتارهای مطلوب در دانش آموز مورد نظر انجام دادند. در این پژوهش از روشهای مشاهده مشارکتی و مصاحبه استفاده شده است. در یکی از کلاس های اول ابتدایی دانش آموزی به نام محمد بود که اصالتا کورد بود و مدت کمی هم بود که بخاطر کار پدر خود به شمال مهاجرت کرده بودند. متاسفانه این دانش آموز دچار بعضی اختلالات رفتاری ناشایست شده بود. از قبیل شلوغی کردن، مسخره کردن دیگران، اذیت کردن دیگر دانش آموزان، حسودی کردن، تنبلی، بی حوصلگی، فحش، لجبازی، سردرد بود. که محققان این اقدام پژوهی بعد انجام مراح اقدام پژوهی در پایان، با راهکارهای خودشان و کمک گرفتن از سایر همکاران و همکاران اجرا شد توانستند مشکل این دانش آموز را رفع نمایند. این راهکارها به شرح زیر است.۱- محبت به موقع و متناسب به فرزندان و دانش آموزان، موجب کاهش اختلالات رفتاری می شود. ۲- توجه به موقع، محبت، تقویت نکات مثبت، پرورش اعتماد به نفس، موجب نگرش مثبت فرد نسبت به خود و دیگران می شود. ۳- ایجاد انگیزه و ایجاد نگرش مثبت فرد نسبت به خود ومعلم و دیگران موجب بهبود وضعیت تحصیلی و رفتاری فرد می شود. ۴- بین فرزندان نباید تبعیض قائل شد. ۵- بهتر است برای شناسایی و رفع مشکل از راهنمایی های صاحب نظران استفاده گردد. ۶- بهتر است برای رفع مشکل، نظریه های علمی و تحقیقات گذشته مورد توجه قرارگیرد. تا دارای اعتبار می باشد.

کلیدواژه ها

دانش آموز، پایه اول، رفتار ناشایست، حسادت، فحش.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.