شناسایی عارضه های زیرسطحی با استفاده از روش مقاومت ویژه الکتریکی در محدوده ساختگاه یک سازه هیدرولیکی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO05_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زویا فرج پور

دانشگاه پیام نور، گروه علمی زمین شناسی

چکیده

یکی از روشهای شناسایی و بررسی عارضه های زمین ساختی استفاده از تکنیکهای ژئوفیزیکی بعنوان روشهای با نتایج قطعی تر و همچنین کاهش ریسک و کاهش هزینه های اکتشافی می باشد. در این مطالعه به بررسی و شناسایی عارضه های موجود در ناحیه ساخت یکی از سدهای خاکی ایران می پردازیم. با توجه به اینکه منطقه مورد بررسی ناحیه وسیعی بوده و عمق مورد بررسی در محدوده مطالعات (shallow survey) قرار دارد از روشهای لرزه مهندسی برای مطالعه و شناسایی آنومالی استفاده شده است. از روش ژئوالکتریکی و مشخصا از روش مقاومت ویژه الکتریکی و VLF در محدوده ساختگاه سد به منظور شناسایی شرایط زیرسطحی استفاده شده است. در این منطقه 40 سونداژ الکتریکی قائم به روش شلومبرژه (V.E.S.) در سه راستا برداشت های فرکانس پایین (VLF) انجام شده است.

کلیدواژه ها

تکنیک مقاومت ویژه الکتریکی، ژئوفیزیک، V.E.S، VLF، آنومالی زیرسطحی،تکنیکهای لرزه مهندسی، تکنیک شلومبرژه، سد هسته رسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.