بررسی اصول کاربردی در ارتباط و تعامل والدین با مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_983
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شریفی

دانشجوی علوم تربیتی دانشگاه غیرانتفاعی زندشیراز

چکیده

رتباط برقرار کردن با والدین زبان آموزان، به ویژه در سنین پایینتر ممکن است برای معلمان چالش برانگیز باشد.والدین نقشی اساسی در آموزش فرزندانشان دارند اما برقراری ارتباط موثر و مفید با آنها حتا برای معلمان کهنه کارو باسابقه چالشی همیشگی است. به محض اطلاع از مشکل آموزشی یا رفتاری کودک، بدون توجه به این که روزاول یا هفته اول باز شدن مدرسه است، باید با والدین او ارتباط برقرار کرد. این مساله، هسته اصلی همکاری موفق باخانواده هاست. گاهی معلمان برای دوری از درگیری و ترس از به توافق نرسیدن و یا ناخشنودی والدین، دربارهمشکلات یادگیری و رفتاری دانش آموزان با آن ها صحبت نمی کنند. حتی ممکن است از برقراری جلسه مشترکبا خانواده کودک و تقاضای کمک از آن ها نیز طفره بروند؛ به این امید که دانش آموز پس از گذشت زمان، خود بهخود بهبود پیدا کند یا مشکلش حل شود.با این حال، اگر رفتار کودک به همان شکل باقی بماند، معلم ممکن استاز وضعیت، شکایت نیز داشته باشد و حتی با وجود این که از والدین کودک کمک نخواسته است، آن ها را در اینمورد مقصر بداند.معلم در مثال زیر کامال دلخور است و تقصیر ها را به گردن دیگران می اندازد.اولین کار در صورتوجود مشکل، تماس با والدین و ترتیب دادن یک قرار مالقات با آن هاست. هر گونه تالش ممکن را برای ارتباط وتماس با آن ها به کار ببرید و از یک یا دوبار شکست نا امید نشوید. اگر نتوانستید با تلفن با آن ها تماس بگیرید،سعی کنید برایشان نامه بفرستید و از آن ها بخواهید با شما تماس بگیرند. اگر هیچکدام موثر نبود، سعی کنید درمحل کار آن ها تماس را برقرارکنید. در نظر بگیرید که این تماس یک امر الزم در راستای حرفه شماست(یکپزشک آیا در تماس با والدین کودک بیمار تردید می کند؟هنگامی که به آن ها دسترسی پیدا کردید، برخوردیمثبت و مسوولانه داشته باشید .برایشان شرح دهید که تماستان به خاطر احساس وظیفه نسبت به فرزندشان است .خیلی خالصه شرح دهید که چرا خواسته اید آن ها را مالقات کنید. مثلا بگویید:“ من به این خاطر با شما تماسگرفتم، چون متوجه برخی مسائل در نحوه ارتباط فرزندتان با بقیه دانش آموزان شده ام“.به والدین بگویید که ازقبل برنامه ای برای حل مشکل فرزند آن ها پیاده کرده اید، خیلی مشتاق هستید که صحبت هایشان را درباره هرموردی که ممکن است به او کمک کند، بشنوید و به آنها اطمینان بدهید که با کمک همدیگر می توانید مشکل راحل کنید

کلیدواژه ها

تعامل، مدرسه، مدرسه، زبان آموز، کمک موثر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.