بررسی امنیت دریاهای آزاد بر مبنای حقوق بین الملل دریاها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره دانشجویان حقوق، علوم سیاسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LPCCDSTS02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کرمی

دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

چکیده

دریاها و اقبانوس ها قرن هاست به عنوان مسیر ارتباطی ملت ها. نقش بسیار مهمی در تامین نیازهای مختلف جامعه بین المللی ایفاء کرده اند. به طوری که می توان گفت امروزه کشتیرانی قلب اقنصاد حهانی است. از سوبی دریاها و اقیانوس ها را باید محل زایش و گهواره حقوق بین الملل قلمداد کرد. در این میان حفظ صلح و امنیت بین المللی موضوعی اساسی و زیر بنابی حقوق بین الملل به شمار می آبد و حقوق بین الملل دریاها نیز از این امر مستثناء نیست. "امنیت دربایی" یک مسئله پذیرفته شده جهانی است. ارزش امنیت دریایی هر کشور به اندازه وابستگی اش به دریاست. امنیت درباهای آزاد در طول تاریخ با چالش های عدیده ای مواجه بوده و در دوران معاصر و در سال های اخیر نوع چالش ها و تهدیدها تغییر بافته است که به نظر می رسد در آینده نیز باتوجه به تکنولوژی های نوین و برخورداری گروه های مخرب از این تکنولوژی ها، امنیت دریاهای آزاد با خطرات جدی مواجه شود بر این اساس این مقاله به دنبال پاسخگویی به این سوال اساسی است که: تا چه میزان کنوانسیون های چهارگانه ژنو و کنوانسیون حقوق بین الملل دریاها در مدیریت کردن و فایق آمدن بر این چالش ها موفق بوده و در آبنده خواهد توانست با تنظیم قواعد حقوقی موثر در پهنه آب های آزاد، امنیت و آسایش دربایی را تضمین نماید تا جامعه جهانی بتوانند زیر چتر این قواعد در کنار بکدیگر در صلح و آرامش به حیات خود ادامه دهند. این پژوهش با تکیه بر روش توصیفی - تحلیلی با تاکید بر روی مسایل عمده در امنیت دربابی در پی پرداختن به مفهوم امنیت دریایی در درباهای آزاد بر مبنای کنوانسون های ۱۹۵۸ و ۱۹۸۲ می باشد.

کلیدواژه ها

دریای آزاد، امنیت دریایی، حقوق بین الملل دریاها، حاکمیت و میراث مشترک بشریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.