قلمرو حریم خصوصی در مقررات آیین دادرسی کیفری ایران و ترکیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره دانشجویان حقوق، علوم سیاسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LPCCDSTS02_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اللهویردی بدیهی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران

سیدمرتضی جهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، ا ردبیل، ایران

لیلا قاسمی خادمی

مربی پرورشی آموزش و پرورش استان اردبیل

چکیده

آیین دادرسی کیفری در پیرامون حوزه های حریم خصوصی و عمومی بحث هایی شده، گرچه تفکیک حوزه خصوصی از حوزه عمومی قدمتی به درازای حیات انسانی دارد. با نگاهی به وضعیت حریم خصوصی در ایران و ترکیه مشخص می گردد که این حریم در ایران درگذشته بیشتر جنبه عرفی داشته و افراد درمناسبات اجتماعی خود احترام آن را حفظ می کنند در کشور ترکیه با توجه به نوع حکومت؛ حریم خصوصی و شناخت آن در حفظ کرامت انسانی با نگاهی غرب گرایانه و به نوعی حق افراد دانسته اند که درچهارچوب قانون حریم خصوصی وی حفظ شود در «قانون آیین دادرسی هر دو کشور ایران و ترکیه درامور کیفری»، قواعد و تشریفاتی برای ورود به حربم خصوصی پا بازرسی درمکان خصوصی ارائه شده است. ولی، رویه قضائی در شناسایی مفهوم حریم و مکان خصوصی پراکنده و مبهم است به نظر می رسد که همه فضاها و دارایی هایی که نمی توان بدون اجازهء شخصی به آنها ورود یا دسترسی پیدا کرد، حریمخصوصی انگاشته می شوند. بدین سان، منزل، اتاق های هتل، اتومبیل، نامه ها و مکاتبه های شخصی جلوه هایی از حریم خصوصی اند.

کلیدواژه ها

حریم خصوصی و ع مومی، ایین دادرسی کیفری، تفتیش، بازرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.