ارزیابی بکارگیری سیاست گذاری علم و فناوری به منظور بهبود چارچوب فناوری اطلاعات سازمان (ITIL) در سازمان های دولتی کشور با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و سیستم فازی (ANFIS)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTBC07_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال الدین صدری

معاون سرمایه انسانی و زنجیره تامین شرکت داده پردازی ایران

فروغ جعفری

کارشناس شهرداری منطقه هشت تهران

چکیده

مهمترین هدف از انجام مقاله حاضر، ارزیابی بکارگیری سیاست گذاری علم و فن آوری به منظور بهبود چارچوب فن آوری اطلاعات سازمان (ITIL) در سازمانهای دولتی کشور با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و سیستم فازی (ANFIS)، تحت عنوان STP-ITIL.ANFIS است، که برای اولین بار در حوزه پژوهشی مرتبط با موضوع ارائه میگردد. حجم نمونه آماری مقاله حاضر را، اساتید دانشگاهی صاحب نظر در حوزه چارچوب IT سازمان و متخصصان IT شاغل در سازمان های دولتی کشور و یا سمت های مشابه، تشکیل داده اند، در مجموع تعداد ۳۰ نفر، صورت نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند انتخاب شدند. در مقاله حاضر، بهمنظور انجام تحلیل آماری از نرم افزارSPSS ، و برای طراحی سیستم استنتاج عصبی- فازی از محیط برنامه نویسی MatLab استفاده شد. در نهایت، با استفاده از سیستم استنتاج عصبی-فازی یکپارچه هوشمند طراحی شده در این مقاله می توان وضعیت "بهبود چارچوب ITIL سازمان های دولتی کشور" را به صورت عددی و دقیقتر نیز بررسی نمود: اگر؛ وضعیت "سیاستگذاری علم و فنآوری برای استراتژی خدمات IT سازمان "(X۱) خوب، یعنی دقا۰ی ۰.۷۶۱ باشد و "سیاستگذاری علم و فنآوری برای طراحی خدمات IT سازمان "(X۲) خوب، یعنی دقا۰ی ۰.۷۶۹ باشد و "سیاستگذاری علم و فنآوری برای انتقال خدمات IT سازمان " (X۳) خوب، یعنی دقا۰ی ۰.۷۵۴ باشد و "سیاست گذاری علم و فن آوری برای عملیات خدمات IT سازمان " (X۴) خوب، یعنی دقا۰ی ۰.۷۸۳ باشد و "سیاست گذاری علم و فن آوری برای بهبود مداوم خدمات IT سازمان "(X۵) در وضعیت خوب، یعنی دقیقا ۰.۸۰۷ باشد؛ آنگاه؛ وضعیت "بهبود چارچوب ITIL سازمان های دولتی کشور" در سطح " عالی (سطح پنجم)" یعنی دقا۰ی ۰.۹۱۴ قرار دارد. در واقع، اختلاف نهایی بین خروجی های سیستم استنتاج عصبی-فازی این مقاله و میانگین نظرات خبرگان معنی دار نبوده و برابر با ۰/۰۶۵ محاسبه شد.

کلیدواژه ها

چارچوب فن آوری اطلاعات سازمان "(ITIL)؛ "سیاست گذاری علم و فن آوری"؛ "سازمان های دولتی کشور"؛ "شبکه های عصبی مصنوعی و سیستم استنتاج فازی "(ANFIS)؛ "محیط برنامه نویسی "Matlab

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.