تاثیر معماری شبکه حسگر مبتنی بر پروتکل MQTT در بهینه سازی تاخیر زمان تحویل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نوآوری در مهندسی: راهی به سوی توسعه
  • کد COI اختصاصی: NCIIE01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان بابائی

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

حمید خیرحامدی

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

چکیده

با گسترش روزافزون فناو ری اینترنت اشیاء، نقش پروتکل های ارتباطی بیش از گذشته مشهود است. تحقیقات نشانمیدهد یکی از برترین پروتک لهای ارتباطی در حوزه فناوری اینترنت اشیا ء، پروتکل MQTT است. از آنجائیکه هموارهقابلیت اطمینان و کاهش تاخیر در میزان کارایی پروتک لهای ارتباطی حائز اهمیت بوده اس ت، این پروتکل سبک وکاربردی نقش موثری در صنعت ایفا میکند. در این مقاله، ابتدا معماری های تک لایه و دو لایه مبتنی بر پروتکل MQTTارائه شده است و موثرترین معماری بر روی یک مجموعه داده با انتخاب ویژگی های موثر در بهینه سازی زمان تحویل،آموزش داده شده است. در این راستا، الگوریتمه ای یادگیری Naive Bayes ، Random Forest ، Decision Tree ،Gradient Boosting ، Multi-layer Preceptron و XGradient Boost مد لسازی شده و نتایج حاصل از ارزیابی مد لها بامدل یادگیری گروهی Stacking ، مقایسه میشود. مقایسه دقت مدل یادگیری گروهی با دیگر مدل های یادگیری نشانمیدهد که بهبود دقت به میزان ۹۹.۸۶% بیانگر تاثیر آن در معماری شبکه حسگر پیشنهادی است.

کلیدواژه ها

شبکه حسگر، اینترنت اشیا ء، پروتکل MQTT ، یادگیری ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.