مدیریت ریسک پروژه مبتنی بر راهنمای PMBOK و کاربرد آن در پروژه های عمرانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نوآوری در مهندسی: راهی به سوی توسعه
  • کد COI اختصاصی: NCIIE01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم ابراهیمی لاکمه سری

گروه عمران، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

سیدعلیرضا داوودی

استادیار گروه ریاضی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

چکیده

مدیریت ریسک یکی از محدوده های مهم مدیربت پروژه می باشد که در کشورهای پیشرفته به صورت سازمان یافته و قانونمنددر تمام پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد. حوزه مدیریت ریسک به عنوان یکی از حوزههای دانش استاندارد PMBOKفرایندهای شناسایی. تجزیه و تحلیل و واکنش به ریسک هاست که به منظور حداکثر کردن فرصت ها و حداقل کردن تهدیداتپیاده سازی می شود. هدف از پیاده سازی فرایند مدیریت ریسک پروژه. شناسایی و ریشه یابی علل وقوع هر ربسک. تحلیل آنتا حد امکان، برنامه ریزی و اجرای روشهای واکنش و تخصیص ریسکها به عوامل ذی صلاح. به منظور کنترل موثر ریسک هایارجح هر پروژه، اجتناب از هزینه های غیر ضروری» به حداقل رساندن مدیریت بحران و بهینه نمودن استفاده از منابع محدودمی باشد. گام بندی شرح داده شده در این مقاله یک روش علمی و سیستماتیک را برای تعیین و شناسایی ریسک ها تاثیر کمیو کیفی آنها؛ ارائه پاسخ های درست در زمان مناسب و کنترل ریسک ها ارائه می دهد. در ابتدا لیستی از ریسک های محتملدر پروژه های عمرانی تهیه و موارد شاخص از طریق پرسشنامه اولویت بندی شدند» سپس استراتژی های کلی پاسخ بهریسک ها مشخص گردید. در نهایت با کمک از پژوهش های پیشین و همچنین مشورت خبرگان بهترین استراتژی ها برایکنترل ربسک های بحرانی در پروژه های عمرانی به تفصیل تشریح شده است تا اطمینان خاطری از کارایی برای ذینفعان پروژهفراهم آمده و موجب به حداکثر رسیدن بهره وری و بهینه سازی پروژه از نظر زمان, هزینه. کیفیت. منابع انسانی، تجهیزات و... شود.

کلیدواژه ها

مدیریت ریسک، ارزیابی ریسک، شناسایی ریسک، تحلیل کیفی، تحلیل کمی، واکنش و کنترل ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.