مدیریت تعامل با فرزندان در قرنطینه خانگی در همه گیری کووید۱۹؛ مطالعه کیفی با مادران در شهر اراک
عنوان مقاله: مدیریت تعامل با فرزندان در قرنطینه خانگی در همه گیری کووید۱۹؛ مطالعه کیفی با مادران در شهر اراک
شناسه ملی مقاله: JR_SOWOR-9-3_005
منتشر شده در در سال 1399
شناسه ملی مقاله: JR_SOWOR-9-3_005
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:
احمد کلاته ساداتی - Yazd University
راضیه جیریایی - Yazd University
مهدی زنگنه شهرکی - Yazd University
خلاصه مقاله:
احمد کلاته ساداتی - Yazd University
راضیه جیریایی - Yazd University
مهدی زنگنه شهرکی - Yazd University
مقدمه: همه گیری کووید۱۹ بر خانواده ها به خصوص در شرایط قرنطینه تاثیرات بسیار زیادی گذاشته است. یکی از مساله های مهم، شیوه مدیریت رابطه والدین با فرزندان در این شرایط است. هدف پژوهش کشف و واکاوی شیوه تعامل مادران با فرزندان در شرایط کرونا بود.
روش: پژوهش به روش کیفی و با رویکرد تحلیل مضمونی انجام شد. داده ها در اردیبهشت و خرداد ماه، فاز اول همه گیری در ایران با معیار اشباع با پانزده مادر خانواده ساکن شهر اراک و به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شد. داده ها به روش تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: یافته های پژوهش نشان دادند در شرایط قرنطینه خانگی مهمترین دغدغه والدین، نحوه تعامل با فرزندان است. پنج مضمون به دست آمده:گفتگو و همدلی، دانش و مهارت، فراغت و سرگرمی، سازگاری و آرامش، مدیریت اطلاعات، شیوه های تعامل والدین با فرزندان را نشان می دهد.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج می توان گفت که والدین تلاش داشته اند به صورت خلاقانه از یکسو اضطراب فرزندان خود را تا حدود زیادی کنترل کنند و از سوی دیگر نیازهای فراغت آن ها را پاسخگو باشند. این راهبردها، می تواند توسط صاحب نظران مددکاری اجتماعی و سیاستگذاران حوزه خانواده مورد استفاده قرار گیرد.
کلمات کلیدی: COVID ۱۹ Outbreak, Parent-Child Relationship, Skills, Home Quarantine, همه گیری کویید۱۹, ارتباط والدین فرزندان, مهارت, قرنطینه خانگی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1939306/