اثربخشی آموزش خودکارآمدی بر عزت نفس و انگیزش پیشرفت زنان معلول بهزیستی شهرستان خرم آباد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SOWOR-6-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کلثوم کریمی نژاد

Department of consulting, faculty of psychology and educational sciences, Chamran University.

لیلا منصوری

Department of psychology, faculty of literature and humanity sciences, Lorestan university.

معصومه موحدی

Research center of social factors affecting the health, Lorestan university of medical sciences.

حسین حسینی

Department of psychology, faculty of literature and humanity sciences.

چکیده

مقدمه: معلولیت جسمی بخشی از دامنه وسیع معلولیت ها است و به عنوان گروهی از معلولیت ها تعریف می شود که در آن فرد حداقل برای مدت شش ماه نتواند به طور موثری از اندام ها یا بخشی از اندام های خود استفاده نماید. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش گروهی خودکارآمدی بر عزت نفس و انگیزش پیشرفت در زنان معلول بهزیستی شهرستان خرم آباد بود.  روش: طرح پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه افراد معلول تحت پوشش بهزیستی شهرستان خرم آباد بود که از میان آن ها صد و بیست نفر از زنان به شیوه در دسترس انتخاب شدند و مقیاس عزت نفس و انگیزش پیشرفت را تکمیل نمودند. پس از اجرای پرسشنامه ها، بیست و چهار نفر از شرکت کنندگان، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت نه جلسه نود دقیقه ای، هفته ای یک جلسه تحت درمان قرار گرفت و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۲۰ و روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره مورد تجریه و تحلیل قرار گرفت.  نتایج: یافته های این مطالعه نشان داد که تفاوت معناداری بین میانگین نمرات آزمودنی های گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون وجود دارد. به عبارتی آموزش خودکارآمدی باعث افزایش نمرات عزت نفس و انگیزش پیشرفت زنان معلول در مرحله پس آزمون شده است.(۰۰۱/> P) بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته ها می توان بیان کرد که آموزش خودکارآمدی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر افزایش عزت نفس و انگیزش پیشرفت زنان معلول می باشد. بنابراین، با توجه به نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می شود که کاربرد آموزش خودکارآمدی به عنوان یکی از آموزش های درمانی مفید در جهت افزایش عزت نفس و انگیزش پیشرفت زنان معلول بیشتر مد نظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Self-Efficacy Training, Self-Esteem, Achievement Motivation, Disability, آموزش خودکارآمدی, عزت نفس, انگیزش پیشرفت, معلولیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.