محیط رسوبی و میکروفاسیس سازند زیارت در برش کلاته، شمال دامغان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO05_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسمعیل قرائتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه دامغان، دانشکده علوم زمین، گروه زمی

سید محمود حسینی نژاد

استادیار، دانشگاه دامغان، دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی

مصطفی یوسفی راد

استادیار، دانشگاه پیام نور اراک، دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی

حسین مصدق

استادیار، دانشگاه دامغان، دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی

چکیده

سازند زیارت (پالئوسن پسین-ائوسن میانی) برش کلاته در شمال دامغان، شامل 410 متر ضخامت از سنگ آهک، شیل و ماسه سنگ آهکی جهت انجام مطالعات محیط رسوبی دیرینه انتخاب گردید. این سازند در برش مورد مطالعه بر روی سازند کنگلومرایی فجن قرار گرفته و رسوبات قرمز نئوژن آنرا می پوشاند. کاهش محسوس عمق آب در مدت زمان رسوب گذاری سازند زیارت بر پایه مطالعات میکروسکوپی منجر به شناسایی 8 رخساره رسوبی در محیط های رمپ خارجی، میانی و داخلی گردید. محیط رمپ خارجی شامل میکروفاسیس گلوبوژرین اسپیکول وکستون، محیط رمپ میانی شامل پورلی واش نومولیت گرینستون و آلگال نومولیت پکستون تا گرینستون و رمپ داخلی در بر دارنده میکروفاسیس های میلیولید نومولیت وکستون، اویستر میلیولید پکستون، سندی ایستر پکستون، دولستون و آواری ها می باشد. با توجه به نوع میکروفاسیس ها، محیط رسوبگذاری از نوع پلاتفرم رمپ کربناته لبه دار بوده است.

کلیدواژه ها

محیط رسوبی، میکروفاسیس ، سازند زیارت،کلاته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.