دیدگاه زنان مطلقه پیرامون عوامل موثر بر طلاق مطالعه موردی: زنان مطلقه شهرستان بانه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SOWOR-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری واعظی

دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

مقدمه: با توجه به پیامدهای فرهنگی، اجتماعی وسیعی که طلاق در بافت سنتی شهرستان بانه برای زنان به همراه دارد، این مطالعه با هدف تبیین دیدگاه زنان مطلقه پیرامون عوامل موثر بر طلاق در شهرستان بانه انجام شد. روش: این مطالعه کیفی پدیدارشناسی بر روی ۱۵ زن ساکن شهرستان بانه که دارای تجربه طلاق بودند، انجام شد. به منظور گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته و مطالعه اسناد و مدارک استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل درون مایه ای انجام شد. نتایج: نتایج حاصل از این مطالعه دربردارنده عوامل موثر بر طلاق از دیدگاه زنان مطلقه بود. درون مایه های اصلی شناسایی شده شامل عوامل فردی، عوامل بین فردی، عوامل خانوادگی و عوامل فرهنگی اجتماعی و درون مایه های فرعی شامل ازدواج با انگیزه نامناسب، مسائل روانی و شخصیتی همسر، عدم مهارت های ارتباطی موثر، تقابل سنت و تجدد در نظام خانواده، همزیستی فرهنگ بومی در کنار فرهنگ نوین و ارتکاب جرم هستند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به افزایش طلاق وگسیختگی نظام خانواده، انجام مداخلات حرفه ای توسط مددکاران اجتماعی، پیش از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج لازم و ضروری می نماید. با عنایت به بافت فرهنگی شهرستان بانه، آگاه سازی و فرهنگ سازی در زمینه کاهش دخالت های خانوادگی در زندگی مشترک زوجین توصیه می گردد. در خصوص کاهش میزان طلاق و پیامدهای ناشی از آن لازم است سیاست گذاران و برنامه ریزان اجتماعی از طریق افزایش سرمایه گذاری و لزوم تقویت زیرساخت های اقتصادی، اجتماعی در مناطق مرزنشین اقدامات موثری انجام دهند.

کلیدواژه ها

Divorced Women, Divorce, Family, Factors Affecting Divorce, Qualitative Research, زنان مطلقه, طلاق, خانواده, عوامل موثر بر طلاق, تحقیق کیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.