بررسی ارتباط دلبستگی به مذهب و باور به قانون با بزهکاری (مطالعه دانش آموزان مقطع دبیرستان شهر ساری)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SOWOR-3-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجیهه آرمان مهر

Social Determinants of Health Research Center

سیده مهلا حجازی

Department of social science

اکرم خوارزمی

Social Development & Health Promotion Research Center

نوراله مرادی کله لو

Social Development & Health Promotion Research Center

چکیده

مقدمه: هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر دلبستگی به مذهب و باور به قانون وتاثیر آن بر بزهکاری نوجوانان می باشد. روش: در این پژوهش از روش پیمایشی استفاده شده است. چهارصد دانش آموز سال سوم دبیرستانهای شهر ساری به شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. اعتبار پرسشنامه با روش اعتبار صوری و پایائی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرارگرفت. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار اس، پی، اس ا س نسخه شانزده از طریق آزمونهای تی و اف و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: در این پژوهش چهل و یک  درصد نمونه ی مورد بررسی پسر و پنجاه و  نه درصد، دختر بودند. برای تبیین رابطه ی مذهب، باورمندی به قانون وتاثیر آن بزهکاری از نظریه ی پیوند اجتماعی هیرشی استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که متغیرهای دلبستگی به مذهب و باور به قانون، رابطه ی معکوس و معناداری با بزهکاری داشته اند. نتایج آزمون های آماری بر حسب متغیرهای زمینه ای نیز نشان داد میزان بزه کاری دختران نسبت به پسران به طور معناداری کمتر است. میزان دلبستگی به مذهب و باور به قانون در بین دختران نیز نسبت به پسران بیشتر است. بحث و نتیجه گیری: پیشنهاد می شود جهت علاقه مند ساختن نوجوانان به مذهب، از طریق برنامه های دینی و ارتباط موثر با متولیان مذهبی برنامه ریزیهای لازم صورت گیرد. همچنین زمینه ی باورمندی نسبت به قانون به واسطه ی موثر دانستن قانون و اعتماد به قانونگزاران و مجریان قانون فراهم شود.

کلیدواژه ها

Delinquency, Attachment to Religion, Belief in the Law, Hirschi’s Theory of Social Ties, بزهکاری, دلبستگی به مذهب, باور نسبت به قانون, نظریه پیوند اجتماعی هیرشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.