کلید گم شده امنیت اجتماعی در سکونتگاه های غیررسمی (مطالعه سکونتگاه غیررسمی دولت آباد کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SOWOR-3-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاتح توانگر

Kermanshah University of Medical Sciences

سید رامین قاسمی

Kermanshah University of Medical Sciences

نادر رجبی گیلان

Kermanshah University of Medical Sciences

حمید خرمی راد

Sarpolezahab Center for Learning Disorders

چکیده

مقدمه: ارتقای امنیت اجتماعی و راهکارهای آن در سکونتگاه های غیررسمی هدف این تحقیق بود. روش: در این مطالعه از روش تحقیق کیفی استفاده شده  است. در این پژوهش از ابزارها و روش های متنوعی همچون مطالعه اسنادی و کتابخانه ای، مشاهده میدان تحقیق، مصاحبه انفرادی و از همه مهم تر مصاحبه های گروهی بهره گرفته شده است. ۹ گروه تحقیق ناهمگون با ۸-۱۰ نفر از ساکنان سکونتگاه دولت آباد کرمانشاه تشکیل شد که با این ۹ گروه تحقیق به اشباع نظری رسید. یافته ها: بیانگر آن است که سکونتگاه مذکور در دهه های قبل (منظور قبل از دهه ۸۰ است که طرح توانمندسازی اجرا شد) در حوزه های مختلف اقتصادی، فضایی- کالبدی، اجتماعی و فرهنگی (عوامل بنیادی) دارای نارسایی ها و کمبودهایی بوده است که بر روی شاخص های امنیت اجتماعی آثار منفی داشته است. تغییر در این عوامل بنیادی تحت تحولات صورت گرفته ناشی از توانمندسازی در این منطقه، دارای اثرات مثبتی بر روی متغیرهای امنیتی بوده است. بحث و نتیجه گیری: توانمندسازی همه جانبه در سکونتگاه های غیررسمی با اصلاح کژکارکردهای منتج از شرایط حاکم بر این سکونتگاه ها مرتبط است. توانمندسازی در این مناطق تاثیر خطی و جمع شونده بر روی شاخص های امنیت اجتماعی ندارد بلکه دارای تاثیر هم افزاینده و مارپیچی مثبت است. توانمندسازی کلید گمشده امنیت اجتماعی در سکونتگاه های غیررسمی است.

کلیدواژه ها

Informal settlement, Social security, Empowerment, Kermanshah, Dawlatabbad, سکونتگاه های غیررسمی, امنیت اجتماعی, توانمندسازی, کرمانشاه, دولت آباد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.