بررسی روایتی اعتماد به نفس و عزت نفس موجود در دانش آموز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه قاسم پور سرخی

کارشناسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران.

فاطمه عبدالهی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس نسیبه، تهران، ایارن.

چکیده

ضرورت یک زندگی سالم دارا بودن اعتماد به نفس و عزت نفس است. اگر انسان استعداد ها و توانایی های خدادادی خود را نداند و به آنها باور نداشته باشد که او با اعتماد به نفس درست و به جا میتواند در مراحل زندگی موفق باشد و مشکلات خود را حل نماید ،کاملا مشخص است که در رویارویی با ساده ترین مشکلات در زندگی دچار چالش خواهد شد و نمیتواند به تنهایی آن مشکلات را سازمان دهدو سراسر زندگی او را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. لازمه اعتماد به نفس خودشناسیف احساس اطمینان از توانایی های ،خود ،یادگیری ،عمل کردن تمرین و کسب مهارت های لازم و مربوط است بدون وجود اعتماد به نفس افراد قادر به موفقیت نخواهد بود چرا که جرئت ارائه توانایی ها و استعداد های خود را ندارند. بنابراین هدف از این مقاله راهکارهای عملی افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان و همچنین نظریات موجود در این زمینه است. روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و به صورت روایت پژوهی است و ابزار گردآوری این پژوهش کتابخانه ای، مقالات و سایت های علمی معتبر میباشد همچنین مصاحبه با ۴ معلم با تجربه آموزش و پرورش است .نتایج این تحقیق نشان داد که خصوصیاتی از جمله دوست داشتن و راضی بودن از خود ،اهمیت ندادن به گفتار و اندیشه دیگران درباره خود و دنبال نمودن هدف خود ،طرح ریزی اهداف جدید و نگریستن به آینده و کسب تجربه از گذشته را از ویژگی های افراد دارای اعتماد به نفس بالا و ناتوانی در درک و یا خواسته ها و نیازهای خود ناتوانی در برقرار کردن ارتباط های بین فردی و اجتماعی خجالتی بودن و احساس شرم داشتن را از ویژگی های افراد دارای اعتماد به نفس پایین به عنوان نتایج این تحقیق بیان می دارد.

کلیدواژه ها

اعتماد به نفس، عزت نفس، روایت، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.