عوامل موثر بر تقویت نوآوری و پرورش خلاقیت در مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_704
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه رمضان پور

ارشد مدیریت دولتی

ابوالقاسم وحدانی

ارشد زبان انگلیسی

رضا حیدر پور

فوق لیسانس تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش

مهدی رمضانی متین

کارشناسی آموزش ابتدایی

چکیده

انسان ها دارای قوه خلاقیت هستند برخی در یک زمینه دارای خلاقیت بیشتر و برخی در زمینه دیگر خلاقیت می تواند به وسیله معلمان در دانش آموزان شکوفا گشته و یا از بین برود . بنابراین باید محیط و فضای مساعدی برای رشد و پرورش قوه خلاقیت دانش آموزان فراهم گردد .اغلب تصور می کنند که خلاقیت آموزش پذیر نیست اما با نبود شاهد در مورد ارثی بودن آن معلمان باید بپذیرند که این مهارت در محیط کلاس و سپس با تعمیم آن در محیط زندگی قابل پرورش است . متاسفانه معلمان ما با چگونگی فراهم آوردن جو مناسب در کلاس درس به گونه ای که خلاقیت در آن شکوفا شود آشنایی کمتری دارند . عده ای از آموزگاران با واداشتن دانش آموزان به اطاعت زیاد از مقررات قراردادی و خشک با دادن نمره بالا و نیز با امتناع از تحسین کودکی که می خواهد به ناشناخته ها دسترسی یابد ، خلاقیت را در او خاموش می کنند .ممکن است چنین تصور شود که آموزگارانی که خود خلاق نیستند نمی توانند به آسانی خلاقیت را در دانش آموزان برانگیزانند ولی شواهد اندکی در خصوص تایید این عقیده موجود است . هر آموزگاری می تواند کوشش کند و آموزش ببیند خلاقیت را در دانش آموزان بازشناسی و تشویق کند و فرصت هایی برای ظهور آن فراهم آورد . ضرورت این امر در دانش آموزان امری کاملا آشکار است زیرا بقای فرد و جامعه به طور فزاینده ای به آن وابسته است .

کلیدواژه ها

قوه خلاق، اموزش ها، پرورش دادن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.