تخمین شرایط ترمودینامیکی توده های نفوذی واقع در توالی های آتشفشانی جنوب بردسیر(استان کرمان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO05_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فاتحی

گروه زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان

عباس مرادیان

گروه زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان

حمید احمدی پور

گروه زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

توده های نفوذی دره زارچوئیه با ترکیب عمده گابرویی و دیوریتی به صورت توده های کوچک به داخل سنگ های آتشفشانی ائوسن تزریق شده اند. شواهد سنگ نگاری و ژئوشیمیایی، توده های نفوذی منطقه را در محدوده گابرو و دیوریت و در قلمرو کالک آلکالن قرار می دهند. سنگ های گابرویی ازبلورهای پلاژیوکلاز، کلینوپیروکسن و الیوین و نمونه های دیوریتی از کانی های پلاژیوکلاز، بیوتیت، هورنبلند و کوارتز تشکیل شده اند . کانی های اپاک، آپاتیت و روتیل از فازهای فرعی در این سنگ ها بشمار می روند. با توجه به نمودار Rb/Sr و نمودار نورم Q-Or-Ab که برای تعیین عمق مخزن ماگمایی به کار می روند، منشأ توده های نفوذی مورد مطالعه در عمق بیش از 20 کیلومترمی باشد. همچنین دمای مخزن ماگمایی توده های نفوذی مورد مطالعه، با توجه به نمودار P2O5-SiO2 ، 900-850 درجه سانتی گراد تخمین زده می شود.

کلیدواژه ها

دره زارچوئیه، گابرو و کالک آلکالن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.