باستان شناسی قصص قران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان احمد زاده

کارشناسی آموزش عربی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید مفتح شهر ری، تهران، ایران.

چکیده

نوشتار حاضر بررسی و نقد مقاله باستان شناسی قرآن است که در این مقاله به بررسی باستان شناسی قران ، باستان شناسی قصص قران در حوزه میان رشته ای قرآن و علم انجام شده است. استان شناسی، دانش شناخت فرهنگهای ادوار گذشته انسان براساس مطالعه اشیاء و آثار دیرین و جز آنست. قرآن کریم بخش وسیعی را به آغاز آفرینش جهان و انسان و درس هایی از تاریخ امم پیشین پیامبران و پادشاهان اختصاص داده است. همچنین فرمان به سیر و سیاحت در زمین، سپس نظر افکندن، مطالعه تاریخ مستند به اسناد و مدارک غیر مکتوب؛ یعنی باستان شناسی را مورد تاکید قرار می دهد. اهمیت شناخت جغرافیای تاریخی وقتی روشن می شود که بدانیم در گذشته به علت عدم شناخت جغرافیای تاریخی قرآن، مفسرین و مورخین اماکن گوناگونی را برای هریک از قصص قرآن ذکر کرده اند که بعضی از آنها با آیات قرآن منطبق نیست و باید محققین تاریخ، تحقیقات جغرافیایی بر روی آنها به عمل آورند. این مقاله به روش مروری و با بررسی منابع و کتب در این حوزه انجام شده است .در پایان به بررسی باستان شناسی قصص قران خواهیم پرداخت .

کلیدواژه ها

قرآن، باستان شناسی، قصص قرانی، سوره.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.