سنتز پژوهی سبک زندگی ایرانی اسلامی در بعد زیستی بدنی، علمی- فناورانه و فردی به منظور ارائه الگوی تربیتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم السادات امامی

دانشجوی دکتری گروه فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف کلی «سنتزپژوهی سبک زندگی ایرانی-اسلامی در بعد زیستی بدنی، علمی-فناورانه و فردی به منظور ارائه ی الگوی پیشنهادی برای آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران» صورت پذیرفت. به منظور دست یابی به هدف اصلی پژوهش از روش پژوهش ترکیبی استفاده شده (ترکیبی از پژوهش کیفی و کمی) در دو مرحله صورت گرفت. در مرحله اول با انتخاب روش سنتز پژوهی به بررسی متون و مقالات و اسناد برای دست یابی به مولفه های سبک زندگی ایرانی-اسلامی پرداخته. روش نمونه گیری در بخش کیفی به صورت هدفمند بوده و متون و مقالات و پژوهش های مرتبط با موضوع پژوهش به صورت هدفمند انتخاب گردیدند و تا رسیدن به اشباع نظری نمونه گیری ادامه یافت. ابزار جمع آوری اطلاعات فیش برداری بوده و حوزه پژوهش متون اسلامی، مقالات چاپ شده در مجلات علمی-پژوهشی، پایان نامه های ارشد و دکتری مرتبط با موضوع پژوهش و همچنین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود. سپس محقق وارد فاز دوم پژوهش گردید. در این مرحله، محقق با استفاده از روش کمی به اعتبار سنجی نتایج حاصل از مرحله اول پرداخت. روش نمونه گیری در بخش کمی نیز هدفمند بوده و تعداد ۱۱ نفراز اساتید و تخصصین فن تعلیم و تربیت جهت اعتبار سنجی نتایج پژوهش انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری اطلاعات بخش کمی پرسش نامه محقق ساخته و روش جمع آوری اطلاعات استفاده از طیف سه بخشی لیکرت و با محاسبه ضریب توافقی لاوشه بود. که برای تعداد ۱۱ نفر حداقل CVR قابل قبول ۵۹/۰ بود که نتایج بخش کمی نشان داد که اکثر گویه های پرسش نامه از اعتبار لازم برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

سنتز پژوهی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، زیستی بدنی، علمی فناورانه، فردی، الگوی تربیتی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.