تاثیر مشارکت دانش آموزان در فرآیند تصمیم گیری در مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حیدری کبریتی

کارشناسی ارشد تاریخ اسلام دانشگاه اصفهان

فرزانه پورقربان

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه ادبیات ارومیه

سمیرا عهدی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشکده ادبیات ارومیه

داود زارع زاده مهریزی

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان شهید پاک نژاد یزد

چکیده

مشارکت دانش آموزان در فرآیند تصمیم گیری در مدرسه تاثیرات مثبت و بسیار مهمی دارد. این نوع مشارکت به دانش آموزان اجازه می دهد تا در تصمیم گیری های مربوط به خود، همسالانشان و محیط آموزشی خود دخالت کنند و نقش فعالی را در روند آموزش وپرورش خود ایفا کنند. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر مشارکت دانش آموزان در فرآیند تصمیم گیری در مدرسه بود. این مطالعه به روش کتابخانه ای و از نوع طرح های مروری است؛ که در تیترهای فرعی به بررسی تاثیر مشارکت دانش آموزان در فرآیند تصمیم گیری در مدرسه می پردازد. در نتیجه می توان این گونه بیان کرد که مشارکت دانش آموزان در تصمیم گیری های مدرسه، مهارت های تفکر انتقادی و خلاقیت آن ها را تقویت می کند. آن ها در فرآیند تصمیم گیری با مسائل پیچیده و متنوع روبرو می شوند و برای پیدا کردن راه حل های جدید و نوآورانه نیاز به تفکر انتقادی و خلاقیت دارند. این مهارت ها در زندگی روزمره و در مواجهه با چالش های مختلف بسیار ارزشمند هستند. به طورکلی، مشارکت دانش آموزان در فرآیند تصمیم گیری در مدرسه تاثیر مثبتی بر انگیزه، توانمندسازی، مهارت های ارتباطی، تعهد و مسئولیت پذیری، تفکر انتقادی و خلاقیت آن ها دارد. این نوع مشارکت، بهبود محیط آموزشی و ارتقای فرآیند آموزش وپرورش در مدرسه را نیز به همراه دارد.

کلیدواژه ها

مشارکت اجتماعی، تصمیم گیری، مهارت های ارتباطی، محیط آموزشی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.