تحلیل راهبردی عوامل پذیرش صنعت ۴.۰ در بهداشت و درمان: رویکرد تحلیل سناریو

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در تصمیم گیری، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIM-8-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل مزروعی نصرآبادی

استادیار، گروه مدیریت کسب و کار، دانشکده علوم مالی، مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

زهرا صادقی آرانی

استادیار، گروه مدیریت کسب و کار، دانشکده علوم مالی، مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

چکیده

با بروز صنعت نسل ۴، بسیاری از بخش های صنعتی و خدماتی برای بهبود اثربخشی و کارایی خود به سمت به کارگیری آن حرکت کرده اند. این تحول به کندی در بخش بهداشت و درمان ایران انجام شده است در نتیجه لازم است عوامل موثر بر پذیرش آن شناسایی گردد. با توجه به خلاهای تحقیقاتی موجود، این پژوهش به منظور شناسایی، مدل سازی و تحلیل سناریوی عوامل پذیرش صنعت ۴.۰ در زنجیره تامین بهداشت و درمان ایران انجام شده است. این تحقیق در ۲ مرحله و با رویکرد آمیخته انجام شد. مرحله اول با رویکرد کیفی، به دنبال شناسایی عوامل پذیرش و مرحله دوم با رویکرد کمی به دنبال مدل سازی و تحلیل سناریوی آن ها است. جامعه آماری در هر دو مرحله خبرگان زنجیره تامین بهداشت و درمان و شیوه نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی است. در مرحله اول از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و تحلیل مضمون و در مرحله دوم از پرسشنامه محقق ساخته و نگاشت شناختی فازی بهره گیری شد. نتایج مرحله اول بیانگر ۲۳ عامل پذیرش است که در قابل ۴ دسته «عوامل شخصیتی»، «رفتار سازمانی»، «سخت افزار سازمانی» و «مدیریت» طبقه بندی شدند. نتایج مرحله دوم بیانگر آن است که «هوش هیجانی»، «فرهنگ سازمانی»، «مسئولیت اجتماعی» و «آگاهی ذینفعان از فناوری های I۴.۰» پیشران هستند و «باز بودن سازمانی» دریافت کننده است. نتایج تحلیل سناریوهای روبه جلو و روبه عقب بیانگر اهمیت «مدیریت تغییر موثر»، «اعتماد»، «آگاهی ذینفعان از فناوری های I۴.۰»، «توان مالی» و «خوش بینی به فناوری» است.

کلیدواژه ها

صنعت ۴.۰, بهداشت و درمان, پذیرش, نگاشت شناختی فازی, سناریو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.