تشخیص عیوب جوش لوله با استفاده از تکنیک رادیوگرافی دیجیتال و نرم افزار بومی Denax NDT مبتنی بر استاندارد ISO ۱۷۶۳۶-۲

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی جوشکاری و آزمایش های غیرمخرب، بیست و چهارمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی، سیزدهمین کنفرانس ملی آزمایش های غیرمخرب و دومین کنفرانس ملی ساخت افزایشی
  • کد COI اختصاصی: INCWI24_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق یوسفی

شرکت فرافن پژوهان فاتح، دانشگاه قم، قم ، ایران

علیرضا هما

شرکت فرافن پژوهان فاتح، دانشگاه قم، قم ، ایران

مسعود قربانی قمی

شرکت فرافن پژوهان فاتح، دانشگاه قم، قم ، ایران

امیر موافقی

پژوهشکد ه راکتور و ایمنی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، تهران، ایرا ن

چکیده

یکی از مهم ترین کاربردهای آزمون های غیرمخرب در صنایع نفت، و پتروشیمی رادیوگرافی از جوشهای مختلف لوله به منظور بررسیوتایید کیفیت جوش است. در حال حاضر عمدتا از رادیوگرافی سنتی با فیلم در حوزه های مزبور استفاده میشود. با توجه معایب متعدد رادیوگرافی با فیلم از جمله تهیه فیلم و ظهور و ثبوت فیلم ، صرف زمان طولانی از زمان اجرا تا به رویت رسیدن تصویر وجود دارد. همچنین در خیلی از موارد یازرسی حین سرویس امکان پذیر نیست و ، خط لوله به هنگام رادیوگرافی باید متوقف گردد. رادیوگرافی صنعتی دیجیتال میتواند بر خیلی از این دشواریها فائق آید. در این مقاله با استفاده از دستگاه بومی رادیوگرافی دیجیتال PX۱۶۰Dونرم افزار بومی Denax NDT در یکی از کارخانههای لولهسازی استان قم از جوش یک لوله ۵۰ in رادیوگرافی دیجیتال به عمل آمد. برای این کار با توجه به اندازه قطر لوله و محاسبه SFDmin، رادیوگرافی به روش تک دیواره تک تصویر انجام گرفت. طبق توافق با کارفرما در این روش از شاخص کیفیت تصویر تک سیمی استفاده شد. برای وضوح بیشتر عیوب از الگوریتم های پردازش تصویر و رنگ سازی مجازی استفاده شد. آزمایشات نشان داد که با این تکنیک کیفیت تصاویر افزایش میباید و عیوب را با دقت خوبی میتوان آشکار کرد.

کلیدواژه ها

آزمون غیر مخرب، رادیوگرافی دیجیتال،تشخیص عیب جوش ، روش تک دیواره تک تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.