نقد و تحلیل بازتاب موضوع جنگ در رمان سفر به گرای 270 درجهبرنده جایزه بیست سال داستان نویسی دفاع مقدس
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش پژوهشهای ادبی
- کد COI اختصاصی: LRC06_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2574
نویسندگان
استادیار دانشگاه قم
کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه قم
چکیده
هرچند جنگ موضوعی کهنه است، اما با گذر زمان و رخدادهای تازه، نویسندگان نگاه های نوینی را به آن مبذول می دارند. چنانکه با وقوع جنگ ایران و عراق هر یک از داستان نویسان جنبه های تازه ای از جنگ را موضوع داستان خود قرار دادند: بسیج نیروهای مردمی؛رزمندگان و تحلیل انگیزه آنان؛ عملیات ها و... . توجه به ارزش های انسانی در جبهه و پشت جبهه که خود به چند قسمت تقسیم می شوند: (ایثار و شجاعت، صبر و شکیبایی، شهید و شهادت، گرایش به ساده زیستی و تحمل سختی و مشقات در جبهه و توجه به مسائل عبادی و احکام عملی)، توصیف و ترسیم صحنه نبرد و رسیدگی به حال مجروحان و حضور امدادگران؛ شوخ طبعی و بازی ها در بین رزمندگان که می توانست بخشی از فشارهای روانی جنگ و دوری از خانواده شان را کاهش دهد. تبلیغات؛ جامعه در زمان جنگ که از افرادی که در ارتباط با جنگ هستند و افرادی که بی ارتباط با جنگ زندگی عادی خود را می کنند و افراد سودجو یا فرصت طلب تشکیل یافته است. زنان و ازجمله مادران رزمندگان و کودکان و نوجوانان از جمله موضوعات مطرح شده در رمان سفر به گرای 270 درجه است. رمانی که با محوریت جنگ و ترسیم صحنه نبرد در جبهه شکل گرفته است. بازنمایی و انعکاس این موضوعات برای آشنا ساختن نسل فعلی و آینده با پیامدهای جنگ و نحوه تاثیر در زندگی مردم نقش اساسی را می تواند داشته باشد.کلیدواژه ها
نقد و تحلیل، جنگ، رمان، احمد دهقان، سفر به گرای 270 درجهمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.