بهبود تصاویر صنعتی توموگرافی کامپیوتری نوترونی با الگوریتم نفوذ غیرمتقارن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی جوشکاری و آزمایش های غیرمخرب، بیست و چهارمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی، سیزدهمین کنفرانس ملی آزمایش های غیرمخرب و دومین کنفرانس ملی ساخت افزایشی
  • کد COI اختصاصی: INCWI24_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدمهدی رضوی

گروه فیزیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی؛ قزوین، ایران

نفیسه عراقیان

پژوهشکده راکتور، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران

امیر موافقی

پژوهشکده راکتور، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران

عفت یاحقی

گروه فیزیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی؛ قزوین، ایران

بهروز رکرک

پژوهشکده راکتور، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران

چکیده

امروزه در صنعت برای بررسی مواد هیدروژنی سیستم های پیچیده از مقطع نگاری کامپیوتری نوترونی (nCT) استفاده می شود. انتخاب الگوریتم بازسازی و تعداد پروجکشن ها در کیفیت تصویر بازسازی شده موثر هستند. به علت پراکندگی های نوترونی و برخی پدیدههای دیگر، تصاویر بازسازی شده کمی مات و غیرشفاف هستند و پردازش تصویر پروجکشن ها می تواند به تصاویری با کنتراست و شفافیت بهتر منجر شود. در این تحقیق از روش الگوریتم نفوذ غیرمتقارن برای پردازش دادههای پروجکشن های یک تصویر ساعت استفاده شده و تصاویر پردازش شده توسط نرم افزار Muhrec بازسازی شدهاند. نتایج حاصل از بازسازی تصاویر عرضی و قدامی - خلفی با نرم افزار Muhrec با تصاویر پرداز شده و با استفاده از فیلترهای نرم افزار نشان می دهد که در حالت پردازش اولیه تصاویر و بازسازی آن، مقدار کنتراست دو برابر حالت استفاده از فیلترها افزایش یافته و آرتیفکت های حلقی نیز در تصاویر بازسازی شده کمتر دیده می شوند. نتایج نشان می دهد که الگوریتم نفوذ غیرمتقارن می تواند به عنوان یک پردازشگر پروجکشن ها نتایج خوبی درایجاد تصاویر تصاو یر عرضی و قدامی - خلفی شده داشته باشد.

کلیدواژه ها

توموگرافی کامپیوتری نوترونی ، کیفیت تصویر، الگوریتم نفوذ غیرمتقارن، پردازش تصویر، نرم افزار Muhrec

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.