تاثیر پارامترهای فرآیند اصطکاکی - اغتشاشی بر استحکام کششی ، سختی و رفتار سایش آلیاژ AZ۹۱ منیزیم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی جوشکاری و آزمایش های غیرمخرب، بیست و چهارمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی، سیزدهمین کنفرانس ملی آزمایش های غیرمخرب و دومین کنفرانس ملی ساخت افزایشی
  • کد COI اختصاصی: INCWI24_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان ربیعی فر

مدرسه عالی مهارتی جوشکاری و آزمایشهای غیرمخرب، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

حامد ثابت

گروه مهندسی مواد و متالورژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج ، ایران

محمدرضا تعویقی

مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

چکیده

برای بررسی اثر فرآیند اصطکاکی - اغتشاشی (FSP) بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی آلیاژ AZ۹۱ ، نمونه های آماده شده با سرعت های دورانی ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دور در دقیقه و سرعت های خطی ۵۰ و۱۰۰ میلی متر بر دقیقه تحت آزمون گرفتند. سپس نمونه های مذکور به منظور بررسی خواص مکانیکی ، تحت آزمونهای کشش قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون کشش نشان داد که استحکام کششی نمونه های ۱۴۰۰ و ۲۰۰۰ دور در دقیقه ، به ترتیب از ۱۵۶ به MPa ۲۰۲ افزایش و از ۲۰۲ به MPa ۲۰۰ کاهش یافته است . با افزایش سرعت دورانی در یک سرعت پیشروی مشخص ، استحکام کششی نمونه ها افزایش یافته است . به همین صورت، در یک سرعت دورانی مشخص ، با افزایش سرعت پیشروی از ۵۰ به ۱۰۰ میلی متر بر دقیقه ، استحکام کششی افزایش یافته است . بر اساس نتایج حاصل از آزمون میکروسختی سنجی ، میزان سختی نمونه های با سرعت خطی پین برابر ۱۰۰ میلی متر بر دقیقه ، بیش از سختی سایر نمونه ها بود. نتایج نشان می دهد که با افزایش سرعت دوران، استحکام کششی ابتدا افزایش و سپس کاهش و میکروسختی پس از فرآیند اصطکاکی -اغتشاشی از ۹۵ به Hv ۱۰۰ افزایش یافت . نتایج حاصل از آزمون سایش نشان داد که اعمال فرآیند اصطکاکی - اغتشاشی بر روی نمونه های آلیاژی AZ۹۱ منجر به افزایش خواص مکانیکی سایشی آنها نسبت به حالت اولیه شده است .

کلیدواژه ها

فرآیند اصطکاکی - اغتشاشی ، آلیاژ ۹۱AZ، رفتار سایشی ، استحکام کششی ، میکروسختی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.