اولویت بندی خرابی های منجر به نشت در آزمایش مقاومت نشتی در شبکه توزیع و تغذیه گازرسانی به روش تجزیه تحلیل شبکه ای – ANP مطالعه موردی شرکت گاز استان تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی جوشکاری و آزمایش های غیرمخرب، بیست و چهارمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی، سیزدهمین کنفرانس ملی آزمایش های غیرمخرب و دومین کنفرانس ملی ساخت افزایشی
  • کد COI اختصاصی: INCWI24_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود صمدیان ذکریا

دکتری مهندسی مکانیک، امور بازرسی فنی،شرکتگاز استان تهران

امیرحسین اهنزی

دکتری مدیریت صنعتی، امور بازرسی فنی،شرکت گاز استان تهران

عباس زارع کاریزی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، امور بازرسی فنی،شرکتگاز استان تهران

چکیده

در شبکه گازرسانی و قبل از تزریق گاز، شبکه تحت آزمایش مقاومت و نشتی قرار می گردد تا از اجرا و عملکرد شبکه اطمینان حاصل گردد. آزمایش مقاومت و نشتی شامل دو مرحله آزمایش مقاومت و نشتی شبکه می باشند که آزمایش مقاومت در فشار بالاتر و در مدت کوتاهتر انجام می گیرد و آزمایش نشتی در فشار پایین تر و در زمان طولانی تری نسبت به آزمایش مقاومت به منظور اطمینان از عدم وجود هرگونه نشتی انجام می گیرد. زمان و فشار این آزمایش ها بر اساس استانداردهای مختلف متفاوت می باشد. در این تحقیق پژوهش با استخراج علل عمده مردودی آزمونهای مقاومت نشتی خطوط گازرسانی درون شهری، با استفاده از روش تجزیه و تحلیل شبکه ای ANP، اقدام به اولویت بندی و وزندهی به هرکدام از خرابی ها داده شد که پس از آن، اعتبار سنجی مدل بوسیله دادههای حاصل از ۱۲۰۹ عدد آزمایش مقاومت نشتی انجام گرفته در گاز استان تهران بر اساس نوع نشتی ها و فراوانی طبقه بندی، بررسی و تحلیل شده است . نتایج نشان می دهد، بیشترین میزان علت مردودی در آزمایش های مقاومت نشتی در شبکه گازرسانی ، مربوط به بدنه و اتصالات فوقانی شیرهای فولادی شامل گلند، ساقه و همچنین اتصالات پلی اتیلن نصب شده در خطوط شبکه گازرسانی می باشد.

کلیدواژه ها

مقاومت نشتی ، تحلیل شبکه ای، شبکه گازرسانی ، مردودی آزمایش .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.