تاثیر آموزش مجازی واقعیت درمانی بر اضطراب کووید -۱۹ در بیماران با پرفشاری خون در پاندمی کرونا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری قلب و عروق، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ICNS-10-1_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شمالی احمدآبادی

Education Department, Ardakan

لیلا عیسی نژاد

School of Nursing and Midwifery, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

علی اکبر واعظی

School of Nursing and Midwifery, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

چکیده

خلاصه هدف. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مجازی واقعیت درمانی بر اضطراب کووید -۱۹ در بیماران با پرفشاری خون در پاندمی کرونا انجام شد. زمینه. بیماری کووید-۱۹ علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی متعدد، پیامدهای روان­شناختی مانند استرس و اضطراب را نیز به خصوص در جامعه بیماران مزمن از جمله بیماران دارای پرفشاری خون به همراه داشته است. بنابراین، انجام مداخلات مناسب برای کاهش اضطراب کووید -۱۹ در بیماران دارای پرفشاری خون ضروری است. روش کار. این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به پرفشاری خون مراجعه کننده به درمانگاه قلب اردکان بودند. با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس و با توجه به معیارهای ورود و خروج، ۶۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ۳۰  نفره آزمون و کنترل قرار گرفتند. هر دو گروه در مراحل پیش آزمون و پس آزمون به پرسشنامه اضطراب کرونا (علی پور و همکاران،۱۳۹۸) پاسخ دادند. اعضای گروه آزمون آموزش مجازی واقعیت درمانی را در ۶ جلسه یک ساعته دریافت کردند. سپس، هردو گروه در مرحله پس آزمون، دوباره به پرسشنامه های پژوهش پاسخ دادند. به منظور تحلیل داده­ها از روش تحلیل کوواریانس در نسخه ۲۶ نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته ها. پس از مداخله، تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه در میانگین نمره اضطراب کرونا مشاهده شد (۱۱۰/۸۰۷=F و ۰/۰۰۰۱≥P). همچنین، پس از مداخله، تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر میانگین نمره بعد روانی اضطراب کرونا مشاهده شد (۳۰/۷۸=F و ۰/۰۰۰۱≥P). پس از مداخله، تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر میانگین نمره بعد جسمی اضطراب کرونا مشاهده شد (۲۷/۹۴=F و ۰/۰۰۰۱≥P). نتیجه گیری. انجام برنامه مداخله ای آموزش مجازی با محتوای آموزشی واقعیت درمانی می تواند باعث کاهش نمرات اضطراب کرونا در ابعاد روانی و جسمی در افراد مبتلا به پرفشاری خون شود.

کلیدواژه ها

Virtual education, Reality therapy, Covid-۱۹, Anxiety, Hypertension, آموزش مجازی, واقعیت درمانی, اضطراب کووید -۱۹, پرفشاری خون, کرونا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.