آنچه پرستاران باید درباره تداخلات رژیم غذایی حاوی ویتامین K و وارفارین بدانند: یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری قلب و عروق، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ICNS-10-1_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جوادی نژاد

School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences

فاطمه بهرام نژاد

Nursing and Midwifery Care Research Center, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences

حسین نوید

Tehran Heart Center, Cardiovascular Diseases Research Institute, Tehran University of Medical Sciences

فاطمه غیاثی

School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences

الهام نواب

Department of Critical Care and Management Nursing, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences

چکیده

خلاصه هدف. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی تداخلات غذایی و رژیم حاوی ویتامین k در بیماران مصرف­ کننده وارفارین از دیدگاه مراقبتی انجام شد. زمینه. وارفارین یکی از پرکاربردترین داروهای ضد انعقاد خوراکی است. یکی از نگرانی­های معمول در مصرف وارفارین، تداخلات غذایی آن است که به­ طور عمده به علت ویتامین k  رخ می­دهد. پرستار به عنوان اولین فرد حرفه­ای در مسیر درمانی مراقبتی و مسئول اصلی آموزش به بیمار  می­تواند نقش مهمی در کاهش این تداخلات غذایی که چالشی برای بیماران است داشته باشد. روش کار: مطالعه مروری حاضر در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ با جست­وجوی کتابخانه­ای و جست­وجو در پایگاه­های اطلاعاتی PubMed ،Chochrane Library ،Web of Science ،Scopus ،Up-to-date ،OVID ،CINAHL ، Magiran  و SID  با کلیدواژهای فارسی وارفارین، تداخلات غذایی، رژیم ویتامین K، آموزش به بیمار، و پرستار، و معادل انگلیسی آنها برای یافتن مقالاتی که در بازه زمانی ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۱ منتشر شده بودند انجام شد. از مجموع ۳۰ مقاله یافت­شده، پس از بررسی براساس معیارهای ورود و کیفیت مطالعات، ۸ مقاله وارد مرور متون شد. یافته ­ها. مقدار دریافت ویتامین K در رژیم غذایی باید ثابت نگه داشته شود. این میزان، ۹۰ تا۱۲۰ میکروگرم در روز است. بیماران باید در مورد ویتامین K  و مواد غذایی مختلف و مکمل­ها به طور مناسب و پیوسته آموزش ببینند. در این زمینه، نقش پرستار به عنوان یکی از ارکان آموزش به بیمار بسیار مهم و اساسی است. نتیجه ­گیری. با توجه به نقش پرستار در آموزش به این بیماران توصیه می­شود این آموزش در مورد تداخلات غذایی با استفاده از منابع معتبر و روزآمد جهانی­ باشد که با روش­هایی مثل تهیه راهنمای بالینی، ساخت فیلم و طراحی اپلیکیشن و گنجاندن جداول میزان ویتامین K موجود در مواد غذایی امکان­پذیر است.

کلیدواژه ها

Nurse, Dietary Interactions, Vitamin K, Warfarin, پرستار, تداخلات غذایی, ویتامین K, وارفارین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.