مجد همگر و شاهنامه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش پژوهشهای ادبی
- کد COI اختصاصی: LRC06_113
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1016
نویسندگان
کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز
چکیده
یکی از دامنههای پربار شاهنامهپژوهی، تحقیق در باب تأثیر شاهنامه بر ادب فارسی است. علاوه بر حماسههای پهلوانی، تاریخی و دینی که پس از شاهنامه و به تأثیر و تقلید از آن سروده شده، گونههای دیگر شعر نیز در پرتو شاهنامه قرار داشتهاند و همیشه شاهنامه همچون چراغی فروزان فراراه شعرای ایران زمین بوده است. یکی از اینان، مجدالدین همگر شیرازی شاعر قرن هفتم هجری است. مطالعه در دیوان او نشان میدهد که وی با شاهکار ادب فارسی آشنا بوده و آن را مطالعه میکرده و در کاروبار شاعری خود از شاهنامه و آموزههای آن، بهرههای فراوان میگرفته است. در این پژوهش مشخص شد که مجد همگر، علاوه بر بزرگداشت فردوسی و شاهنامه، تلمیحات شاهنامهای را نیز با اهداف مختلفی چون توصیف ممدوح، مفاخره، تصویرسازی و تبیین مسایل حکمی به کار گرفته و بدینگونه در هر دو حوزه زبان و اندیشه متأثر از شاهنامه بوده است.کلیدواژه ها
مجد همگر، حماسه، شاهنامه، فردوسی، شعر فارسیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.