شناسایی عوامل پیش بینی کننده قصد ترک شغلی در بین کارکنان مراکز آموزش دولتی فنی و حرفه ای کشور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهارت آموزی، دوره: 12، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_FASLN-12-45_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدف امیدواری

Ferdows Institute of Higher Education

زهره سادات حسینی قصر

Instructor of Technical and Vocational Education Organization (Eram Mashhad Advanced Skills Training Center)

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی عوامل پیش بینی کننده قصد ترک شغلی انجام شده است. پژوهش مورد نظر کاربردی و به شیوه همبستگی می باشد. جامعه مورد نظر شامل تمامی کارکنان مراکز آموزشی دولتی فنی و حرفه ای (حدودا ۱۲۰۰۰ نفر) می باشد که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده و فرمول کوکران ۳۷۵ نفر انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها ابزار پرسشنامه می باشد که به شکل الکترونیک در اختیار پرسنل قرار داده شد. تحلیل داده ها به شیوه همبستگی، رگرسیون و آزمون آنوا  و تی با استفاده از نرم افزار SPSS۲۶ انجام شد. یافته ها حاکی از آن است که بین متغیر ترک شغلی با متغیرهای استرس، امنیت، دلبستگی و فرسودگی شغلی همبستگی وجود دارد. اما بین متغیر استرس با امنیت و دلبستگی شغلی رابطه ای ملاحظه نشد. اما هر چه سطح استرس شغلی بالاتر باشد، فرسودگی شغلی نیز افزایش می یابد. بین متغیر امنیت و دلبستگی و فرسودگی شغلی رابطه معنی داری مشاهده شد و همچنین بین متغیر دلبستگی و فرسودگی شغلی نیز رابطه معنی داری مشاهده شد. بنابراین یافته ها نشان می دهد که هر چه استرس شغلی و فرسودگی شغلی بالاتر باشد، قصد ترک شغل افراد بیشتر است و هر چه میزان امنیت شغلی و دلبستگی افراد پایین تر باشد، قصد ترک شغل نیز بالاتر است. همچنین از بین متغیرهای پژوهش، متغیر فرسودگی شغلی و پس از آن متغیرهای دلبستگی شغلی و امنیت شغلی بیشترین میزان تاثیر را بر قصد ترک شغل پرسنل آموزش فنی و حرفه ای داشته اند، ولی متغیر استرس شغلی تاثیر معنی داری برجای نگذاشته بود.

کلیدواژه ها

Intention to leave a job, job burnout, job attachment, job security, job stress and employees of state technical and vocational education centers., قصد ترک شغلی, فرسودگی شغلی, دلبستگی شغلی, امنیت شغلی, استرس شغلی و کارکنان مراکز آموزش دولتی فنی و حرفه ای.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.