راه کارهای دینی مقابله با وسواس فکری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: PHCONF07_241
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 253
نویسندگان
طلبه سطح دو، مدرسه الزهرا (سلام اللهعلیها)، عسلویه
استاد سطح عالی حوزه علمیه ، قم ، ایران
چکیده
همواره در جوامع بشری انسان هایی زندگی می کرده اند که گرچه دارای ظاهری سالم بوده اند، ولی نوعی تفاوت آشکار در اعمال و رفتار آنان نسبت به کردار رایج و متعارف افراد عادی جامعه وجود داشته است . بیش ازحد متعارف در امور معمولی اعم ازماد ی و معنوی سخت گیری می کنند، به همه چیزشک دارند، به کسی اطمینان نمی کنند و در بسیاری از امور زندگی کارهای خود را با تردید انجام می دهند. به این افراد که متاسفانه در جامعه اسلامی حتی و در میان شیعیان نیز یافت می شوند، افراد »وسواسی « گفته می شود. وسوسه و وسواس نوعی بیماری است . بر همین اساس بحث درباره آن، برای کسانی که دچار این بیماری شده اند و در حقیقت شیطان بر آنهامسلط شده، بسیار ضروری است . از آنجا که دین مبین اسلام، هیچ یک از معضلات و مشکلات بشری را بی پاسخ نگذارده و حتی برای اصلاح موارد بسیار جزئی هم راهکار ارائه کرده است ، درمان وسواس را نیز رها نکرده و برای آن راهکارهای عملی ومفیدی دارد. بهترین این راهکارها در روایات ارزشمندی که از جانب حضرات معصومین (به دست ما رسیده است و نیز در سیره زندگانی آن بزرگواران و بزرگان دین وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف ارائه راهکارهای دینی مقابله با وسواس فکری انجام گرفته و این راهکارها را ارائه می دهد: نماز، ذکر و دعا، روزه، شستن سر با سدر، خضاب کردن و انار خوردن.کلیدواژه ها
وسواس، وسواس فکری، راهکارهای دینی ، نماز، ذکرمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.