مسئولیت محض ناشی از زیان های وارده از اختراعات در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF07_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 20032
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جوادنیا ریک

دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه علمی کاربردی تالش

چکیده

مسئولیت مدنی دارای ارکانی می باشد که در صورت تحقق و اثبات این ارکان، مسئولیت مدنی محقق و می توان حکم به جبران خسارت داد. با در نظر گرفتن تجاوز به حق اختراع و مقابله آن با فعل زیانبار می توان نقض حق اختراع را یکی از مصادیق فعل زیانبار به شمار آورد. مطابق ماده ۶۰ قانون ثبت اختراعات، علایم تجاری و طرحهای صنعتی مصوب ۱۳۸۶ هر گونه فعالیت در ایران که توسط اشخاص غیر از مالک حقوق تحت حمایت این قانون و بدون موافقت او انجام می گیرد نقض نامیده می شود. قانون ثبت اختراعات، علایم تجاری و طرحهای صنعتی مصوب سال ۱۳۸۶ صرفا از اختراعهای ثبت شده حمایت می کند و بحثی از اختراعهای ثبت نشده نمی کند، نتیجه عدم امکان حمایت از اختراع ثبت نشده براساس قانون ثبت اختراعات، علایم تجاری و طرحهای صنعتی و قواعد عام حمایت از حقوق می باشد. راهکارهای تشخیص جبران خسارت براساس وضعیت دارنده حق اختراع عبارتند از : تقلیل منفعت ، اماره خسارت و حق الامتیاز معقول می باشد.

کلیدواژه ها

مسئولیت مدنی ، خسارات، اختراعات، طرح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.