بررسی اثربخشی شن بازی درمانی بر کاهش اختلالات رفتاری کودکان نافرمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF07_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه آتشبار

کارشناس ارشد روانشناسی، موسسه آموزش عالی پردیسان

سلیمان یحیی زاده

دکترا روان شناسی تربیتی؛ استادیار گروه های پژوهشی دانشگاه مازندران

چکیده

هدف از انجام این تحقیق بررسی اثربخشی شن بازی درمانی بر کاهش اختلالات رفتاری کودکان نافرمان بود. روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی است که به صورت مداخله ی روش شن بازی درمانی بر کاهش اختلالات رفتاری کودکان نافرمان در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفته است . جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کودکان ۵ و ۶ ساله پیش دبستانی شهر فریدونکار که دارای اختلال نافرمانی بودند. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس مبتنی بر هدف استفاده و با توجه به نوع پژوهش ۱۰ نفر از کودکان ۵ و ۶ ساله پیش دبستانی شهر فریدونکار که دارای اختلال نافرمانی (۵ نفر گروه آزمایش و ۵ نفر گروه کنترل) انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده عبارتند از: پرسشنامه رفتاری کودکان آیبرگ (۱۹۷۸) ۳۶ گویه ای است ، به منظور اندازه-گیری رفتارهای مشکل ساز و ایذایی رایج در کودکان ۲ تا ۶ سال با ضریب آلفای کرونباخ ۹۷/۰؛ و پرسشنامه مشکلات رفتاری راتر با ضریب آلفای کرونباخ ۸۹/۰ استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها پس از جمع آوری دادهها، در رایانه تحت برنامه SPSS۲۵ ثبت و از آمار توصیفی که شامل توزیع فراوانی و درصد آن استفاده شد و در بخش آماراستباطی نیز به منظور پیداکردن اثرسنجی بر مولفه های پژوهش از آزمون تحلیل کواریانس استفاده گردید. یافته ها حاکی است ؛ شن بازیدرمانی سبب کاهش پرخاشگری/بیش فعالی ۱۰/۲۴ درصد؛ اختلال اضطراب/ افسردگی ۳۰/۲۶ درصد؛ رفتارهای ناسازگار۱۰/۲۵ درصد؛ اختلال کمبود توجه ۱۰/۱۸ درصد؛ اختلال سلوک۴۰/۱۶ درصد و اختلالات رفتاری ۸۰/۱۶ درصد در سطح معنی داری ۹۵/۰ در بین کودکان نافرمان می شود. نتیجه شن بازی درمانی سبب کاهش اختلالات رفتاری در بین کودکان نافرمان ۵ و ۶ ساله می شود.

کلیدواژه ها

شن بازی درمانی ،ا ختلالات رفتاری، کودکان نافرمان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.